Funda geeft architecten de opdracht betaalbaar droomhuis te creëren

Redactie 27 jan 2017 Entertainment

De huizen die hier langskomen zijn vaak gigantische mansions met grote tuinen en ruime kamers. De droomhuizen die we posten zijn in ieder geval geen doorsnee rijtjeshuizen die je overal in Nederland kan vinden. Nu hebben twee architechten, Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs, een rijtjeshuis compleet opgepimpt en verbouwd tot een heus droomhuis en dat is natuurlijk het delen waard!

Maandelijks bezoeken zo’n 36 miljoen mensen de huizensite en hun zoekopdrachten verschillen nogal. Er zijn ‘funzoekers’ die op de grootste en duurste huizen met reusachtige tuinen zoeken en mensen met realistische verwachtingen. Deze mensen komen vaak uit bij een rijtjeshuis met een oppervlak van 110 vierkante meter en een achtertuintje voor een prijs van ongeveer €175.000 tot €200.000.
FHM-Funda droomhuis

Funda gaf de twee architecten de opdracht een rijtjeshuis te ontwerpen dat een betaalbaar en bereikbaar alternatief is voor de enorme casa’s die normaal gesproken doorgaan voor droomhuizen. De architecten gingen aan de slag om de bevindingen van de funzoekers te combineren met het meest gekozen huis: het rijtjeshuis. Het droomhuis heeft vaak ruime vertrekken, hoge plafonds en heeft veel weg van een kasteel, dit moest terugkomen in het rijtjeshuis dat flink onder handen werd genomen.

De voorgevel van het huis is bijna geheel dichtgemetseld om de indruk van het kasteel te behouden. De architecten kozen ervoor om van de begane grond en de eerste verdieping een geheel te maken. De open keuken, hal en woonkamer hebben hierdoor een bijzonder hoog plafond en geven je het gevoel dat je over heel veel ruimte beschikt. Er is prachtig zicht op de tuin door een enorme glazen gevel aan de tuinzijde.

FHM-Funda droomhuis

De trap naar boven neemt je mee naar een moderne badkamer met bad. Verder omhoog vind je boven de glazen gevel een ‘torenkamer’ met dakkapel waarin een slaapkamer is gebouw met een glazen plafond. In het bed kun je heerlijk tot rust komen en de laatste weekendhapjes nog eens goed bekijken.

FHM-Droomhuis

Op de tweede verdieping is aan de voorzijde onder het schuine dak nog een slaapkamer geplaatst die je perfect kan gebruiken als mancave om bijvoorbeeld voetbalwedstrijden op de muren te projecteren. Daarnaast heeft het huis nog een slaapkamer te bieden voor als je het net even te gezellig hebt gehad met je vriendin en gezinsuitbreiding verwacht. Dit is nog eens een betaalbaar droomhuis, wij hopen dat er meer van dit soort projecten worden gestart.

Funda

Reageer op artikel:
Funda geeft architecten de opdracht betaalbaar droomhuis te creëren
Sluiten