Frustratie in Frietland, jouw puntzak wordt alsmaar duurder

Misschien heb je het zelf al gemerkt, jouw vette hap wordt langzaam aan duurder. Wij begrijpen maar al te goed dat je na een dag hard werken even langs je favoriete cafetaria gaat, zonder het aan je vriendin te vertellen. Helaas moet je daar binnenkort misschien wel op gaan bezuinigen. Door de oorlog in Oekraïne wordt ook jouw friet snel duurder.

Geloof ons maar, je favoriete frietboer verhoogt de prijzen echt niet graag. Friet is iets waarvan wij vinden dat elke Nederlander er op z’n tijd van moet kunnen genieten. Helaas wordt dat door de hogere prijzen misschien onmogelijk. Subsidiëren @markrutte?

Frustratie in Frietland

In een interview met RTL Nieuws vertelt cafetaria-eigenaar Wilco van Seccelen over de lastige situatie waar hij nu in verkeerd. Als trotse eigenaar van cafetaria ’t Hout in Helmond ontvangt hij net zoals elke Nederlander maandelijks zijn energierekening op de mat. “Vorig jaar was ik in deze tijd zo’n 1.200 euro per maand kwijt. De rekening die gisteren op mijn mat lag telde ruim 4.000 euro. Dat is niet te doen”, vertelt Van Seccelen.

Frietje oorlog

Door de oorlog zijn er grote zorgen over de beschikbare hoeveelheid gas in Europa. De kostbare brandstof komt voor ons namelijk voor veertig procent uit Rusland. Met alle sancties naar Rusland is er de vrees dat we in Europa steeds minder gas beschikbaar hebben. De prijs van een megawattuur (energie) is sinds december gestegen met 670%, een record kan je het wel noemen. Ook de frituur van Wilco draait op gas, wat er voor zorgt dat ook zijn gasrekening zal gaan stijgen.

Geloof ons: jouw lokale frietboer zit er echt niet op te wachten om de prijzen omhoog te gooien. Maar als hij dat niet doet, gaat ‘ie vanzelf failliet. Laten we eerlijk zijn mannen, een euro extra zodat ook Wilco het hoofd boven water kan houden kunnen we best missen toch?

Reageer op artikel:
Frustratie in Frietland, jouw puntzak wordt alsmaar duurder
Sluiten