30-jarige Belg verpulvert wereldrecord frikandellen eten binnen 15 minuten

Redactie 4 apr 2018 Entertainment

Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal knappe serveersters die heel veel frikandellen komen brengen, een afwasteiltje, liters water en geen misselijkheidsgehalte als je denkt aan zo snel en veel mogelijk frikandellen naar binnen schransen. Wij spraken de Belgische wereldrecordhouder Joachim Crape over die ene avond.

Je moet het maar kunnen, 19 en een halve frikandel naar binnen duwen om het nieuwe wereldrecord binnen te slepen. Het was een mooie 8 graden in het Oost-Vlaamse Lambeke en de zon was al even onder. De 30-jarige Joachim Crape vertrekt naar Café Bardot om mee te doen aan een frikandellenwedstrijd. “Ik ging totaal onvoorbereid er naartoe. Ik had ook nog nooit meegedaan aan een eetwedstrijd. Wel wist ik dat ik goed kan eten, dus totaal kansloos was ik niet.”

Lievelingssnack

Joachim zag het evenement voorbijkomen op Facebook en besloot zich in te schrijven. Zijn liefde voor de frikandel gaat een aantal decennia terug. “Al van kinds af aan heb ik een zwak gehad voor de frikandel. Die vond ik toen al erg lekker. Het is altijd een van mijn favoriete snacks gebleven.” Dat heeft gebleken, want hij verbaasde op de avond van 1 april vriend en vijand toen hij een wereldrecord neer zette van 19,5 frikandel. Zelfs twee meer dan het onlangs gescoorde wereldrecord van 17,5 frikandel op naam van de 18-jarige Ton Firing uit Dordrecht.

Toiletbezoek

Na de wedstrijd was Joachim totaal niet misselijk. “Ik heb zelfs nog een aantal stukken frikandel gegeten na het duel.” Als we dan vragen hoe zijn eerste toiletbezoek was na de wedstrijd, antwoordt hij: “Dat was zelfs twee dagen na de partij.” We willen niet weten hoe dat er aan toe ging, maar makkelijk zou het niet zijn geweest. Natuurlijk heeft de 30-jarige wereldrecordhouder een grote droom. “Een officieel wereldrecord neerzetten. Er was niemand aanwezig van Guiness World Records. Als zij ooit in de buurt zijn, doe ik dit zeker over. Ik ga dan honderd procent voor meer dan 20 frikandellen.”

Joachim won een tegoedbon van 50 euro bij een elektronicawinkel. “Die is voor mijn moeder. Zij is er altijd voor mij geweest en dat heeft ze wel verdient.” Precies, die Joachim is ook nog eens een mooi persoon. Denk jij dat je deze vreetbeer ook kunt verslaan, ga alvast even oefenen. Wie weet sta jij over een aantal weken in de schijnwerpers.

 

Reageer op artikel:
30-jarige Belg verpulvert wereldrecord frikandellen eten binnen 15 minuten
Sluiten