18-jarige Ton uit Dordrecht wint WK frikadellen eten

Redactie 26 feb 2018 Entertainment

Voor ’n ieder die echt compleet talentloos op de wereld is gezet, hebben we goed nieuws. Misschien kun je wel ontzettend goed een recordaantal frikandellen binnen een bepaalde tijd in je mond proppen én daarmee het wereldrecord verbreken. Iets waar je waarschijnlijk altijd al hebt gedroomd. Dordtenaar Ton Firing in ieder geval wel. Hij wist het wereldrecord te verbreken door bijna achttien frikandellen weg te moffelen in een kwartier tijd. Oké dan!

In ’n zaaltje in Schiedam, die overladen was met fans en op het podium de twintig deelnemers, vond het zenuwslopende evenement plaats waar de 18-jarige Ton ruim drie frikandellen meer wist te veroveren dan zijn directe concurrent. Zijn geheim? Appelmoes, want dat ‘glijdt’ beter.

Alhoewel niemand uit ‘het schranswereldje’ ooit van ‘m had gehoord, vrat de Dordtse deelnemer zijn concurrent uit België er met gemak uit. “Misselijk ben ik niet geweest, maar je merkt wel dat je maag vol komt te zitten. Als je jezelf over dat gevoel heen kunt zetten, gaat het wel weer. De eerste tien gaan sowieso gemakkelijk, daarna breek ik de frikandellen eerst in tweeën voor ik ze in mijn mond stop.” Aldus Ton.

Toch was het eten van 17,5 frikandellen een persoonlijk record voor Ton. Het was tijdens zijn voorbereiding niet één keer gelukt om dit aantal bruine staven in 15 minuten weg te happen. “Tijdens de training ging het na twaalf frikandellen vaak moeilijk”, vertelt zijn coach Mervin Acoca. “Maar die laatste gingen echt op wilskracht.” Is dit keiharde piece of cake voor je? Volgend jaar is er weer ’n kans en misschien gaat dit artikel dan wel over jou. AD ging bij deze wereldkampioen frikadellen eten op bezoek en stelde ‘m een paar kritische vragen.

Wist je trouwens al dat frikandellen veel gezonder zijn dan gedacht?

Foto’s: AD

Reageer op artikel:
18-jarige Ton uit Dordrecht wint WK frikadellen eten
Sluiten