Het nieuwe culinaire hoogstandje van vandaag: de frikansushi

Een lekkere vette hap is iets wat we allemaal maar al te graag eten na een avond flink stappen met vrienden. Of juist een wat luxer diner of een thuisbezorgdbestelling die zomaar geleverd wordt aan huis, zoals sushi, is ook iets wat we niet zo snel afslaan. Wat nou als je een vette hap en sushi samen kan combineren tot een gerecht. Ja, je denkt vast: wat is dit nou weer voor onzin. Nou, zouden wij zeggen; niks onzin. Maak kennis met de meest Hollandse vorm van de Japanse lekkernij: de frikansushi.

Sushi

Sushi is toch wel een van de s’ werelds meest geliefde bezorgmaaltijden. Het is heel erg populair geworden de afgelopen jaren en zowat iedereen vindt het wel lekker. Lekker die plakkerige rijst, stukje zalm erin en niet te vergeten het zeewier dat de boel lekker bij elkaar in een rolletje moet houden. Er zijn allemaal standaard sushi’s, zoals die met zalm, garnaal en krab. Natuurlijk zijn er ook nog gekke en bijzondere varianten, maar die van dit artikel is toch wel echt crazy sushi number one.

De frikansushi

Frikansushi dus. Het spreekt voor zich lijkt ons: een sushi met als vulling frikandel. De sushi bestaat niet alleen uit frikandel; het heeft natuurlijk ook de sushirijst die we niet moeten vergeten. Wat een combi zou je zeggen. Het kan nog zelf gekker kunnen wij jou vertellen. Mensen maken er hun raarste creaties op. Je kan er een frikansushi speciaal van maken. En ja, dan doe je er inderdaad uitjes op zoals bij een frikandel speciaal. Als saus gebruiken ze voor deze sushi niet de famous soja-saus. Nee, voor deze sushi wordt er gebruik gemaakt van curry. Want ja, wie eet er nou een frikandel zonder curry. Dat betekent natuurlijk dat de frikansushi ook gegeten moet worden met een toefje curry op de bovenkant. Oh enne, mocht je toch liever voor echte topkwaliteit sushi gaan, deze topkok laat zien hoe dat in z’n werk gaat.

Frikansushi
Foto: lotpiscaer

 

Reageer op artikel:
Het nieuwe culinaire hoogstandje van vandaag: de frikansushi
Sluiten