Zo ziet de jongen uit de clip van Bomfunk MC’s – Freestyler er nu uit

Rond de eeuwwisseling viel er niet te ontkomen aan de Bomfunk MC’s met hun superhit Freestyler. Mede dankzij de iconische videoclip werd dit nummer een enorme hit, die maar liefst 16 weken op nummer 1 stond in de Top 40.

Het nummer was niet alleen in Nederland een hit. Ook in landen als België, Denemarken, Duitsland en natuurlijk Finland zelf werd het nummer een nummer 1-hit. De groep zou de volgende jaren ook op talloze festivals te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Main Stage van Rock Werchter. Ook brachten ze nog enkele andere nummers uit zoals (Crack It) Something Going On en Super Electric. In de jaren die volgden zou de groep langzaam minder succesvol worden, totdat ze in 2005 van de radar verdwenen. Het zou tot 2019 duren tot we plotseling weer een teken van leven van de Bomfunk MC’s kregen. Twee leden van de originele groep (Raymond Ebanks en Ismo Lappalainen) kwamen samen voor een reünie. Zo werd er een 2019-versie van de videoclip uitgebracht en ging de groep weer enkele optredens doen.

Futuristische videoclip

Freestyler was extra populair door de videoclip, met de opvallende kleding, een voor die tijd moderne MP3-speler en de opvallende effecten was het erg futuristisch voor 1999. Ook in 2023 is de clip nog om van te smullen:

Hoe de jongen uit de clip er nu uitziet

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de Finse breakbeatgroep werd opgericht en dat is duidelijk te merken. Het uiterlijk van de beroemde blonde jongen uit de videoclip is namelijk enorm veranderd. Check hieronder hoe hij er tegenwoordig uitziet:

Reageer op artikel:
Zo ziet de jongen uit de clip van Bomfunk MC’s – Freestyler er nu uit
Sluiten