Frederique Constant onthult exclusief Highlife Tourbillon Perpetual Calendar horloge

Frederique Constant, de Zwitserse horlogemaestro, heeft zojuist een belangrijke mijlpaal bereikt: 35 glorieuze jaren! En om deze fantastische gelegenheid te vieren hebben ze alles uit de kast gehaald door een spiksplinternieuwe boetiek te openen op de roemruchte Fifth Avenue in New York. Ja, dat klopt, midden in het hart van Manhattan, vlakbij het iconische Rockefeller Center op 605 Fifth Avenue.

Laten we naar het pièce de résistance gaan: de ster van de show, de Highlife Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture van Frederique Constant. Waarschuwing voor beperkte editie: slechts 88 gelukkige zielen zullen deze schoonheid in handen krijgen. Het horloge is gevat in een slanke stalen behuizing van 41 millimeter en heeft een boeiende blauwe wijzerplaat die moderniteit uitstraalt met een vleugje klassieke elegantie, dankzij de charmante tourbillon-complicatie.

Foto: Frederique Constant

Fashionstatement

En het beste deel? Het is niet zomaar een horloge; het is een fashionstatement. Hij wordt namelijk geleverd met verwisselbare bandjes! Kalfsnubuckleer, staal of rubber: jij kiest de sfeer en je kunt ze verwisselen zonder dat je een gereedschapskist nodig hebt. Over stijl gesproken!

Looks & functionalteit

Laten we nu eens in de kern duiken. De wijzerplaat is niet alleen een mooi gezicht; het draait ook allemaal om functionaliteit. Maand-, datum- en dagindicatoren strategisch geplaatst voor gemakkelijke aflezing, plus een handig schrikkeljaardisplay. En oh, die tourbillon die om zes uur de schijnwerpers steelt: pure visuele poëzie met een ingewikkeld echappementsysteem. En mis de kenmerkende wereldbolgravure van de Highlife-collectie, de lichtgevende uren- en minutenwijzers en de uurmarkeringen die boven het wereldbolmotief zweven niet.

Foto: Frederique Constant

Maar wacht, er is meer. Draai die schoonheid om en je zult het FC-975 Manufacture-kaliber zien pronken door de saffieren achterkant van de kast. Het is een Zwitsers vakmanschapspektakel met cirkelvormige korrelige en Côtes de Genève-afwerkingen, met een gangreserve van 38 uur en een waterdichtheid van 100 meter.

Foto: Frederique Constant

En zou je het geloven? De prijs bedraagt ​​€ 26.995. Een beetje een uitspatting, maar ja, je viert niet elke dag 35 jaar uitmuntende uurwerken, toch?

Reageer op artikel:
Frederique Constant onthult exclusief Highlife Tourbillon Perpetual Calendar horloge
Sluiten