Forza Motorsport 7 is de bijna perfecte racegame

Redactie 3 okt 2017 Entertainment

Als je een Xbox One hebt en van racen houdt, dan is Forza Motorsport 7 eigenlijk een verplichte aanschaf. En als je nog geen Xbox One hebt en van racen houdt, dan is dit een game om je over de drempel heen te trekken. Forza Motorsport 7 is de haast perfecte racegame, die van alle markten thuis is.

Dat is nogal een statement die we hier maken en dat weten we. Maar we doen het met een reden. Forza Motorsport 7 is simpelweg alles wat je in een racegame wilt hebben. Het is de ultieme combinatie tussen het beleven van heerlijke races en een hoeveelheid content om u tegen te zeggen. Dit is echt zo’n game die je nu haalt en je dik een jaar lang zo nu en dan kan spelen en dan nog steeds niet alles hebben meegemaakt. Eigenlijk konden we dat wel verwachten als je ziet hoe goed de Forza-reeks over de jaren is geweest. Toch stijgt Forza Motorsport 7 daar weer met kop en schouders boven uit.

forza motorsport 7

Racet zo ongelofelijk goed

Het begint bij de basis. Het racen in Forza Motorsport 7 is van een ongekend hoog niveau. Er is een uitstekend gevoel voor snelheid gemixt met brute actie. Dit is een game waarbij tegenstanders totaal niet voor jou aan de kant gaan en je echt de ideale lijnen moet pakken om genoeg snelheid op te bouwen en hen uiteindelijk in te halen. Bovendien is er een grote variatie in wagens, waarbij elke auto weer net iets anders rijdt. Hierdoor is elke race een uitdaging op zich en dat alleen al is een drijfveer om door te blijven gaan.

Het ziet er fantastisch uit

Bijkomend voordeel is dat de game er heerlijk uit ziet. Ten eerste heb je de auto’s die een lust voor het oog zijn. Zowel van de buitenkant als wanneer je de race-actie vanuit de cockpit view beleeft. Maar minstens zo indrukwekkend is het schouwspel buiten. Een racebaan waar je met honderden kilometers per uur over heen scheurt, terwijl alles scherp en soepel in beeld wordt gebracht. En dan heb je nog het weer en de tijd waarop de race zich afspeelt. Een zonnige middag is al heel anders dan wanneer je een race aan het einde van de dag beleeft en de zon langzaam ondergaat en het donker wordt. En dan hebben we het nog niet gehad over races waarbij het regent. Een schouwspel op zich, maar ook zorgt het voor een verschil in gameplay. Er vormen namelijk snel plassen op de weg en dat levert problemen op. Door plassen rijden remt je af, maar geeft ook het risico dat je slipt. Je bent dus extra op je hoede.

Hoeveelheid content om u tegen te zeggen

En om het plaatje compleet te maken is Forza Motorsport 7 een game met enorm veel inhoud. Het is een titel waar je honderden verschillende auto’s kunt verzamelen. De game maakt gebruik van een systeem dat je de dure supercars pas kunt kopen nadat je een groot aantal wagens in de lagere classes hebt aangeschaft. Verder zijn er genoeg kampioenschappen om je in te storten en zijn er vele racebanen waar je over heen kunt scheuren. Het is een game waar je echt heel erg veel tijd in kwijt kunt, zonder dat het je gaat vervelen. Een racegame zoals een racegame echt hoort te zijn.

Forza Motorsport 7 is nu beschikbaar voor de Xbox One.

Reageer op artikel:
Forza Motorsport 7 is de bijna perfecte racegame
Sluiten