Formule 1 wil Verstappen thuisrace geven met stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam

Als je toch wel het grootste talent in de Formule 1 bent en buitenlandse circuits als België en Oostenrijk bijna geheel uit een oranje gloed bestaan, dan verdien je natuurlijk ook een echte thuisrace. Dat moeten de eigenaren van de F1, Liberty Media, ook gedacht hebben. De organisatie wil oude tijden doen herleven met een Grand Prix in Nederland.

Om het extra vet te maken moet het voormalige F1 circuit van Zandvoort of het TT-circuit in Assen niet de racelocatie worden, maar zal er gescheurd moeten gaan worden op een stratencircuit in één van de twee grootste steden van ons land. Aan animo geen gebrek, waar de racedagen met Max Verstappen in Zandvoort 100.000 mensen op afkomen. Verstappen zelf ziet het wel zitten: “Een GP in Nederland. Dat zou wel écht supermooi zijn. Voor eigen publiek rijden, dat blijft toch altijd het mooiste. Als je dat enthousiaste publiek ziet, dat massaal voor jou gekomen is. Ja, dat geeft je gewoon energie.”

Teenage GIFs - Find & Share on GIPHY

De commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, is al naar ons landje afgereisd om polshoogte te nemen. En de Liberty Media ziet in onze hoofdstad de perfecte kandidaat. Maar op gewone dagen is het al een ware parkeernachtmerrie in Amsterdam, laat staan als er hordes Verstappen fans de stad bestormen.

Hoe moet daar in hemelsnaam geracet gaan worden? Met 300 km/u over de Nassaukade? Een chicane voor Amsterdam Centraal? Inhalen op de grachten? Nee, dit lijkt ons wat te ambitieus. Rotterdam is een realistischere optie, vandaar dat de grote bazen ook kijken naar de mogelijkheden in de havenstad. Over de Erasmusbrug moet een aardige snelheid gehaald kunnen worden. Wij wachten het rustig af, maar dat we voorstander zijn van een Grand Prix in Nederland moge duidelijk zijn.

Eerder was ook al sprake van dat Almere de Formule 1 zou willen terughalen naar Nederland

Reageer op artikel:
Formule 1 wil Verstappen thuisrace geven met stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam
Sluiten