Almere wil de Formule 1 in 2019 terughalen naar Nederland

redactie 30 nov 2016 Entertainment

Zien we in 2019 onze held Max Verstappen in Almere zijn rondjes rijden? Als het aan ons en de stad ligt wel. De stad in Flevoland probeert al jaren een relevante stad te zijn, maar dat pakt voorlopig niet helemaal lekker uit. Met een GP in de stad is het in ieder geval een weekend lang de sickste stad van het land.

Bij racen denken we natuurlijk eerder aan Zandvoort, daar vond namelijk de laatste Nederlandse GP plaats. Maar daarvoor moeten we helemaal terug naar 1985, toen Niki Lauda als eerste over de streep kwam.

Het kost alleen wel bakken met geld om zo’n race te organiseren, dat was tot nu toe ook het probleem voor Zandvoort en Assen. Geldschieters mogen zich dus zeker melden. De baan is alvast digitaal gebouwd. Zoals je ziet staan er al een paar reclameborden langs de kant van grote bedrijven die in de Formule 1 actief zijn (geweest).

Sporthelden van dichtbij bekijken

Als er een moment is waarop het financieel aantrekkelijk is om een GP te organiseren in eigen land, is het nu wel. De populariteit van Max Verstappen neemt absurde vormen aan, dit jaar reisden tienduizenden fans naar Spa om zijn race te checken. Wij juichen dit alleen maar toe. We zien het al voor ons: Max die na z’n overstap van Red Bull naar Ferrari in Almere wereldkampioen wordt een daarmee voor het eerst sinds jaren weer de titel naar de Scuderia brengt. Wij dromen nog even verder. Almere, make it happen!

Bron: Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Almere wil de Formule 1 in 2019 terughalen naar Nederland
Sluiten