Deze bezorgrobot van Ford bezorgt jouw pakketjes aan de deur

Dat Ford met veel meer dingen bezig is dan met het maken van auto’s, dat was bij ons al een tijdje bekend. Zo maakten ze al eens bedden met lane-keeping technologie. Op dit moment zijn ze bezig met robots die jouw pakketje kunnen bezorgen. Handig toch?

De autofabrikant zag al lang dat er een toekomst zit in pakketbezorging door autonoom rijdende auto’s. Daar hebben ze waarschijnlijk wel gelijk in. Alleen er is er wel een probleempje. Als het bestelbusje eenmaal op het adres aangekomen is, dan kan ‘ie moeilijk het pakket bij de deur krijgen. ‘Daar verzinnen we wel wat op!’, dachten ze bij Ford. Ze ontwierpen een robot die de samenwerking aanging met de zelfsturende auto, genaamd Digit.

Ford Digit

Eenmaal aangekomen op het adresje gaat de achterdeur open. Daar komt ‘ie tevoorschijn hoor, de robot. Deurtje open en uitvouwen die zooi. Ziet er aardig gelikt uit, moeten we zeggen. Als het pakketje bij de deur staat stapt ‘ie weer achterin en rijden ze naar het volgende huis. Wie weet zien we deze vriendjes over een paar jaar in grote getalen over straat lopen. Al zou dat best wel creepy zijn… In 2020 staand de eerste echte test van Digit gepland.

https://www.youtube.com/watch?v=WHWciIxNK2c

Reageer op artikel:
Deze bezorgrobot van Ford bezorgt jouw pakketjes aan de deur
Sluiten