De sterke arm der wet gaat nu ook op herrie flitsen

redactie 7 Sep 2019 Entertainment

Leun jij graag even net wat te hard op je gaspedaal? Dat kan voor nu nog wel (mits je je aan de snelheidslimiet houdt). Maar de ‘coureurs’ die zich een weg banen door de buitenwijken van Parijs moeten daarmee binnenkort gaan oppassen. Daar gaan ze een nieuw systeem testen die gaat bekeuren doormiddel van het monitoren van decibellen.

Mierenneukers?

Volgens de Franse politie hebben ze er niks op tegen dat mensen ze bezitten, maar al te vaak willen eigenaren van toch wat rumoerige voertuigen al te graag laten zien dat ze er eentje hebben. En dat resulteert vaak in keihard gas geven, met het toebehorende geluid.

Aardig prijsje

Er bestaat in Nederland al een wet tegen rijtuigen die onnodig veel geluid maken, maar die gaat pas in werking wanneer er iemand op heterdaad betrapt wordt. Wanneer je gepakt wordt zal je diep in je portefeuille moeten tasten want daarvoor krijg je thuis een rekening op je deurmat van 380 poen.

Dit nieuwe systeem moet daar dus verandering in brengen. De geluidsmetertjes hangen er al wel, alleen de echte boetes laten nog even op zich wachten. De Franse regering eerst nog een wet laten doorvoeren om het allemaal mogelijk te maken. Wanneer die wet vast staat gaan ze een proefperiode induiken om zo te bepalen vanaf hoeveel herrie ze factuurtjes de buurt gaan rondsturen. Mocht dit succesvol zijn kan dit zomaar eens overvliegen naar ons Les Pays-Bas.

Reageer op artikel:
De sterke arm der wet gaat nu ook op herrie flitsen
Sluiten