Italiaanse superheld Fleximan maakt korte metten met flitspalen

Heb je gehoord van Fleximan, het mysterieuze personage dat voor opschudding zorgt in de provincie Paudau, Italië? Deze man is berucht geworden vanwege zijn gedurfde acties bij het vernielen van snelheidscamera’s met een haakse slijper en zijn laatste hit was op Road 10 in de omgeving van Carceri. Wij zijn in de achtergrond gedoken van deze Italiaanse Robin Hood, maar dan net even in een nieuw jasje.

Wie is Fleximan? Ondanks de illegale dingen die hij doet, krijgt hij behoorlijk wat aanhang onder chauffeurs die hem als een soort volksheld zien. Video’s van zijn heldendaden staan overal op het internet, waardoor hij een digitale sensatie wordt. En begrijpt dit: Italië heeft een waanzinnig aantal flitsers, zelf meer dan Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk! De opbrengsten uit flitsboetes in de twintig grootste Italiaanse steden zijn in 2022 met 60 procent gestegen tot maar liefst 76 miljoen euro.

Talk of the town

Nu heeft het fenomeen Fleximan een aantal serieuze vragen opgeroepen over hoe mensen denken over flitsers en verkeersboetes in Italië. Is zijn populariteit een teken van publieke frustratie over wat zij zien als buitensporige verkeerscontrole? Of is het gewoon een bewondering voor één man die het systeem durft uit te dagen? Hoe dan ook, het wakkert gesprekken aan over regelgeving, inkomsten en weerstand in het Italiaanse wegverkeersbeheer.

Controverse

Fleximan heeft in heel Noord-Italië meer dan een dozijn snelheid camera’s vernield en dit veroorzaakt een landelijk debat. Sommigen zien hem als een held, terwijl anderen hem een ​​crimineel noemen die levens riskeert. Auto’s en snel rijden zijn praktisch een religie in Italië, de thuisbasis van Lamborghini, Maserati, Ducati en Ferrari. Maar tegenwoordig zijn snelheidscamera’s part of the deal en de strijd van Fleximan daartegen heeft een gevoelige snaar geraakt.

Cultstatus

De politie heeft onlangs een man van in de vijftig opgepakt omdat hij twee snelheidscamera’s had vernield, maar verrassing: hij is niet de echte Fleximan die grote schade heeft aangericht van Veneto tot Lombardije. De echte Fleximan, vernoemd naar de populaire ‘Flex’-tools, heeft een cultstatus op sociale media. Er is zelfs merchandise met zijn gezicht erop, waarop hij wordt afgebeeld als een kruisvaarder met een kap. In Padua is een muurschildering van hem te zien als de in het geel geklede moordenaar uit Kill Bill, met een zwaard en een snelheidscamera in zijn hand.

@ardizzonemanuel #fleximan #superheroes #autovelox🚓🚨 #neipertee #viraltiktok #autovelocity #autostrada #carnevale2024🎉🎉🥳 #trodica #trodicadimorrovalle #marche #morrovalle ♬ suono originale – Ardizzone Manuel

Maar niet iedereen is fan. Families van verkeersslachtoffers veroordelen de verheerlijking van Fleximan en wijzen op de duizenden doden die jaarlijks op de Italiaanse wegen vallen. De gemeenteraadsleden zijn verdeeld tussen degenen die de vernielde camera’s willen vervangen en degenen die in het geheim de acties van Fleximan lijken te steunen.

Fleximan

Terwijl sommigen Fleximan uiteindelijk zien als een verzetsstrijder tegen bureaucratisch overwicht, beweren anderen dat hij levens steelt. De Fleximan-saga gaat verder en houdt ons allemaal verslaafd aan deze wilde rit door de Italiaanse wegen en regelgeving. Het verhaal wordt hoe dan ook nog vervolgd!

Reageer op artikel:
Italiaanse superheld Fleximan maakt korte metten met flitspalen
Sluiten