Flesje Romanée-Conti is de duurste wijn ooit verkocht

redactie 17 okt 2018 Entertainment

Je kent het probleem wel. Je wilt een wijntje drinken met je grote liefde, maar je hebt nog geen wijn  in huis. Daar sta je dan met je lelijke winkelmandje voor het schap met alcoholische versnaperingen. Welke gaat worden? Rood, wit, rosé, robuust, fruitig, bubbels? En als  je daar dan al een keuze in kan maken, moet je nog een merk kiezen. Als je dit binnen 5 minuten lukt, dan willen wij je van harte feliciteren, da’s een prestatie man! Kopers op de veiling van Sotheby’s, hadden wellicht een iets moeilijkere keuze. Het record van de duurste wijn ooit, is daar genadeloos gesneuveld. 

Het gaat om de Romanée-Conti uit 1945. Deze flesjes zijn enorm gewild en schijnen een ware smaaksensatie te zijn. Door Chinese interesse werd de prijs behoorlijk omhooggedreven. In 2011 werd er nog zo’n zelfde fles verkocht voor 123,899 dollar. Serena Sutcliffe, van de Amerikaanse veiling schreef op de website van Sotheby’s: ”De beste flessen zijn zo geconcentreerd en exotisch, met een eeuwigdurende kracht – een wijn in vrede met zichzelf.” Oké, daar krijgen ook wij best dorst van.

Twee flessen voor veel moneys

Op de Sotheby’s veiling in New York werden twee van deze rete-zeldzame flesjes aangeboden. Een wijnverzamelaar bood 558,000 dollar voor dit bijzondere flessie. Het record voor de duurste fles wijn ooit werd daarmee verbroken. Mensen waren enigszins verbaasd toen de hamerslag klonk na deze prijs. De tweede fles Romanée-Conti werd verkocht voor een koopje ($496,000) aan een bieder uit de VS.  Het vorige record van de duurste fles wijn stond op naam van de Cheval-Blanc 1947. Deze werd verkocht op een veiling in Genève in 2010 voor 304,375 dollar.

100.000 dollar per glas

Leuk rekensommetje. De duurste fles koste dus bijna 6 ton. Dat is gemiddeld 100,000 dollar per glas, en ongeveer 15000 dollar per slok. Morsen is nog nooit zo kostbaar geweest. Je zou het bijna niet durven drinken. Nee, dan kun je beter een dik uur voor het wijnschap staan om iets goedkoper uit te zoeken voor een romantisch avondje met je meisje. Cheers mate!

Bloomberg

Reageer op artikel:
Flesje Romanée-Conti is de duurste wijn ooit verkocht
Sluiten