Finland is vandaag 100 jaar onafhankelijk en dat vieren we met de mooiste foto’s

Redactie 6 dec 2017 Entertainment

Je kent Finland van sporthelden als Jari Litmanen, Mika Häkkinen en Kimi Räikkönen, van Helsinki, het noorderlicht en natuurlijk als standplaats van de Kerstman. Maar verder? We weten niet zoveel van het land, behalve dat er ontzettend veel ruimte is (8 keer groter dan Nederland) en het heel weinig inwoners (5,5 miljoen) heeft. Het is zelfs een van de dunstbevolkte gebieden ter wereld.

Maar neem van ons aan dat het een schitterend land is, zoals heel Scandinavië eigenlijk prachtig is. En dan met name Fins Lapland. Dat is wat je je voorstelt bij de term Winter Wonderland. In de winter veranderen dikke pakken de bomen in levensgrote sneeuwpoppen, je ademt sneeuwkristallen in de ijskoude, heldere lucht en je kijkt uit op kilometerslange gebieden met helemaal niets. Echt een aanrader om een keer naartoe te gaan. Beetje sneeuwscootertochten maken, langlaufen en uitgebreide wandeltochten, waarna je opwarmt in je sauna.

Vandaag bestaat Finland precies 100 jaar. Om de onafhankelijkheid van Finland te vieren, hebben de mooiste foto’s van Finland voor je paraat gezet.

Als je dan toch naar Finland gaat en het noorderlicht wil zien, dan raden we aan om hier een huisje te boeken.

Foto’s: Pixabay

Reageer op artikel:
Finland is vandaag 100 jaar onafhankelijk en dat vieren we met de mooiste foto’s
Sluiten