Shrek 5: ons favoriete groene moerasmonster keert terug in 2026

jul 10 , 17:55 Films & Series
schermafbeelding 2024 07 10 113755
Haal je groene oren maar alvast tevoorschijn, want in de zomer van 2026 komt onze favoriete moerasbewoner terug naar het grote scherm. Jawel, je leest het goed. Het vijfde deel van de iconische Shrek-filmreeks zal in juli 2026 in de bioscopen te zien zijn. Producent Dreamworks heeft dit nieuws dinsdag op sociale media gedeeld met een kort filmpje waarin het getal 5 te zien is, met de herkenbare Shrek-oortjes. Tijd om je jeugd te herbeleven.
Als je dacht dat dit een simpele reboot zou zijn met een compleet nieuwe cast, dan heb je het mis. De originele stemmen keren terug. Eddie Murphy, die Donkey inspreekt, hintte laatst al naar de komst van een vijfde deel. En het goede nieuws blijft maar komen: ook Mike Myers (Shrek) en Cameron Diaz (prinses Fiona) zijn weer van de partij. Het trio dat ons veel gelach en onvergetelijke momenten heeft bezorgd, is klaar om opnieuw de bioscopen te veroveren. Best bijzonder dat na al die jaren de originele cast weer terug is. Dat zie je niet vaak.

Het verhaal? 

Voor diegenen onder ons die popelen om te weten waar Shrek 5 over zal gaan, we moeten jullie teleurstellen. Dreamworks houdt de lippen stijf op elkaar. Geen details over het plot zijn vrijgegeven. Wat we wel weten, is dat Shrek ons in het verleden nooit teleurgesteld heeft. Of hij nu vecht tegen draken, prinsessen redt of simpelweg probeert een rustig leven in zijn moeras te leiden, het is altijd boeiend.

Een rijk verleden

De Shrek-franchise is meer dan alleen vier films. Sinds het eerste deel in 2001 verscheen, heeft Shrek de harten veroverd van veel animatie-liefhebbers. De laatste film, Shrek Forever After, kwam uit in 2010. Maar de franchise stopte daar niet. We hebben ook kunnen genieten van twee spin-offs over de populaire personage de Gelaarsde Kat. Deze films hebben bewezen dat de wereld van Shrek nog vol zit met verhalen die het vertellen waard zijn. Stiekem hopen wij op een spin-off van Donkey.

Jong en oud

De Shrek-films hebben altijd een unieke mix van humor, liefde en een flinke dosis fantasie gebracht. Zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van de slimme scripts en leuke personages. In een tijd waarin we allemaal wel wat magie en gelach kunnen gebruiken, komt Shrek 5 als geroepen. De terugkeer van deze geliefde personages belooft een zomerspektakel te worden dat je niet wilt missen.
Delen met
Ook interessant