Filipijnen verplicht studenten 10 bomen te planten om af te studeren

Hartverwarmend nieuws vanaf de Filipijnen! Een nieuwe Filipijnse wet verplicht namelijk alle afstuderende middelbare scholieren en universiteitsstudenten om op zijn minst 10 bomen te planten voor ze afstuderen. Deze traditie bestond al langer maar is nu formeel gemaakt en zou bovendien ook helpen met de bescherming van het milieu.

Volgens voorstanders van de wet kan dit ervoor zorgen dat er rond de 525 miljard bomen in een nieuwe generatie worden geplant. Mits het goed nageleefd wordt dan.

Initiatiefnemer legt uit

Lid van de politieke partij ‘Magdalo Party’ Gary Alejano kwam met deze nieuwe wet op te proppen. Hij legt uit waarom dit zo belangrijk is: “Met elk jaar meer dan 12 miljoen studenten die hun basisschool afronden, vijf miljoen die dat doen op de middelbare school en een half miljoen die dat doen in het hoger onderwijs zorgt dit er voor dat er 175 miljoen nieuwe bomen geplant worden. Zelfs met een overlevingspercentage van slechts 10% hebben we dus 525 miljoen nieuwe bomen waarvan de jeugd kan genieten in de toekomst.

Afgelopen eeuw is het percentage bossen gedaald van 70% naar 20%

De bomen zullen in mangroves, bestaande bossen, beschermde gebieden, rondom verlaten mijnen en bepaalde stedelijke gebieden geplant worden. Er zal dan ook rekening gehouden worden of de nieuwe bomen wel passen bij de locatie en het klimaat van het gebied. Het land hoopt met de wet toekomstige generaties te inspireren in de toekomst ook met het milieu aan de slag te gaan. De Filipijnen is namelijk een van de meest ontboste landen ter wereld. De afgelopen eeuw is het percentage van bosrijke gebieden gedaald van 70% naar 20%. Illegale houtkap is dan ook een groot probleem in het land en het zorgt ervoor dat de bevolking een groter risico loopt op overstromingen.

Reageer op artikel:
Filipijnen verplicht studenten 10 bomen te planten om af te studeren
Sluiten