FHM’s vrouwenpanel (deel 1): over claimen, afknappers en onduidelijke hints

redactie 26 Jul 2019 Girls

Ja gasten, dat vrouwen van een hele andere wereld komen dat weten we ondertussen wel. Gelukkig hebben wij een paar dames zo ver gekregen om ons hopelijk gedeeltelijk te verlossen van de mysteries rondom het vrouwenwezen. Of dit helemaal mogelijk is lijkt onbegonnen werk, maar het is altijd leuk om de mening van de andere kant te horen. Maandelijks geeft het vrouwenpanel antwoord op jouw brandende vragen.

Wie zijn de dames?

FHM’s vrouwenpanel bestaat uit niemand minder dan Lisa van Cuijk – ondernemer & influencer, Fay de Jonge – Project manager & Creative producer, Lotte Straal – student journalistiek & stagiaire FHM, Britt Simons – docente speciaal onderwijs. Vier dames die echt wel weten waar ze het over hebben. Dus kom maar door!

Vragen

Deze maand zijn er weer een paar interessante vragen ingezonden door jullie, dus laten we maar gelijk aftrappen.

Waarom willen vrouwen altijd meteen claimen?

Lisa: ‘Haha, claimen… daar zijn wij vaak goed in! Ik denk dat de grootste reden onze eigen onzekerheid is. We willen iets niet kwijtraken, dus denken dat iemand met claimen van ons blijft. Misschien is het ook een stukje jaloezie. Mannen zijn veel nuchterder en hebben deze gevoelens minder. Persoonlijk houd ik niet zo van claimen. Ik denk dat vrijheid enorm belangrijk is in een relatie (al was ik 10 jaar geleden de grootste claimer ever!).’

Fay: ‘Claimen? Mannen, spreek even voor jezelf! Zodra ik maar mijn voornaam aan een guy heb gegeven, staan ze als hyena’s de hele avond te loeren zodat ik niet eens DURF te praten met het andere geslacht. Maar, en dan spreek ik voor mijzelf, zodra ik met een jongen meerdere dates heb gehad, rond de vijf en daar ben blijven slapen dan verwacht ik in ieder geval dat ze in de tussentijd niet heel Amsterdam aflikken. Of is dat raar? Ik ben denk ik een beetje oldschool.’

Lotte: ‘Niet raar, hoor. Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik vind claimen een stom woord ook trouwens. Ik denk dat het eigenlijk ook best wel mee valt. Misschien hebben boys ook vaak gewoon de gedachte dat er geclaimd wordt. Als je een paar dates hebt gehad is het toch ook helemaal niet zo gek als je verwacht dat het serieuzer wordt. Als jouw intentie als man niet is om een relatie te krijgen, laat dit dan ook duidelijk weten. Dan weet iedereen waar die aan toe is.’

Britt: ‘Ik denk dat vrouwen claimen, omdat er dan een gevoel is ontstaan van vertrouwen en veiligheid. De (meeste) vrouwen willen dit gevoel bij zich houden en gaan daarom de man claimen of pleasen. Bang om er weer alleen voor te komen te staan, bang dat hij beter kan krijgen en daardoor zal vertrekken. Terwijl door dit gedrag je juist vaak diegene verder wegduwt.’

Waarom stellen jullie geen duidelijke vragen, maar geven jullie hints? Wij begrijpen die niet. 

Lisa: ‘Oh my… wat zou het leven makkelijk zijn als jullie onze hints WEL begrijpen! Come on guys?! Wij vrouwen willen dat jullie mannen dingen uit jezelf doen. Dingen aanvoelen en begrijpen. Natuurlijk is dat negen van de tien keer niet het geval (oke 10 uit de 10). Wij geven jullie dan kleine hints om jullie op weg te helpen. Helaas wordt deze hints vaak nog steeds niet begrepen.. zucht. Oke, misschien een puntje waar wellicht wij vrouwen wat aan kunnen doen.’

Fay: ‘Kijk, ik snap dat wij vrouwen een ingewikkeld diersoort zijn. Maar als we langs een bloemenstalletje lopen en dan zeggen ‘Hey rozen zijn echt mijn lievelingsbloemen!’ dan zou er toch iets in dat mannenbrein moeten gaan werken en denken ‘goh laat ik die fijne meid even een bosje rozen cadeau doen’.  Ain’t no rocket science, guys!’

Lotte: ‘Haha, ja daar zijn we volgens mij wel goed in hè. En eerlijk is eerlijk, soms begrijpen wij ons zelf ook niet helemaal geloof ik… iets met hormonen misschien? Het is soms best lastig om een vrouw te zijn hoor, haha. We zijn ingewikkeld. Maar goed, jullie moeten ook toegeven dat sommige hints toch ook wel overduidelijk zijn. Misschien heeft het ook een gedeelte met inleven te maken?’

Britt: ‘Ik denk dat vrouwen hints geven, omdat ze anders bang zijn om gekwetst te worden of omdat ze met hun gevoel een ander kwetsen. Ze hopen dat er zo een opening plaats vindt en de ander er zelf over begint of begint te raden zodat je de bom niet zelf hoeft te droppen. Vaak spelen vrouwen ook spelletjes met mannen. Door dubbelzinnige vragen te stellen om iets anders te weten te komen, omdat ze het vaak niet op de man af durven te vragen.’

Wat is de grootste afknapper op een date?

Lisa: ‘Hmm de allergrootste afknapper? Call me old fashioned, maar ik vind het toch heel onaantrekkelijk als een man de vrouw laat betalen of de rekening wil delen. Ook een man die alleen maar over zichzelf blijft praten vind ik een echte no-go!’

Fay: ‘Oke, dit vraag je echt aan de verkeerde. Ik vind heel veel al een afknapper of in andere woorden GOOR. Kom niet aan op afgetrapte schoenen, met vieze onverzorgde handen, maar wees gewoon een beetje verzorgd mannen. Lekker luchtje op en gaan met die banaan. Oh, dit is wel een belangrijke: vraag niet voor een eerste date of ze thuis willen komen chillen. Wij vrouwmensen vragen niet om veel hoor. Een simpel ijsje eten buiten de deur of een wandelingetje door het Vondelpark vinden wij al een gezellige date. Maar Netflix & Chill, nee bedankt.’

Lotte: ‘De grootste afknapper vind ik als een man alleen maar over zichzelf praat. Ja, ik ben geïnteresseerd in je en vind het leuk om meer over je te weten te komen. Maar als het een monoloog wordt van minstens een uur en ik geen vragen terugkrijg ben ik er al snel klaar mee. Hoe je wel indruk maakt? Met humor! Hoe chill is het als je samen kapot kan gaan van het lachen.’

Britt: ‘Ik zou het echt een enorme afknapper vinden als een man echt een heel slecht gebit heeft of toch heel onverzorgd is. Niet douchen, geen deo, vieze kleding etc. bah! Maar ook als een man heel onzeker is, vind ik dit een afknapper. Ik merk dat ik daar toch een beetje kriebelig van word. Een beetje onzeker is niet erg, dat heeft juist wel wat. Dat hele macho hoeft van mij niet, maar niet dat je bij alles moet zeggen dat het leuk en goed is wat hij doet. Daar knap ik wel op af.’

Heb jij een vraag?

Heb jij vragen aan het vrouwenpanel of wil je iets opgehelderd hebben vanuit de vrouwelijke kant? Schroom dan niet en stuur je vraag naar lotte@fhm.nl of slide in onze dm op Instagram!

Reageer op artikel:
FHM’s vrouwenpanel (deel 1): over claimen, afknappers en onduidelijke hints
Sluiten