Festival stylo: dit waren de coolste outfits op Appelsap

Afgelopen zaterdag waren we op het beste hiphop festival wat Nederland te bieden heeft. 13 jaar geleden begonnen op een dronken namiddag in het Oosterpark door twee vrienden, inmiddels uitgegroeid tot een internationaal festival waarin de liefde voor hiphop, rap, Amsterdam en acceptatie van onze multiculturele samenleving voorop staat. Dan hebben we het uiteraard over Appelsap! Met als sprankelend hoogtepunt de rentree show van The Opposites, die voor het eerst in vier jaar een show weggaven. Uiteraard deden alle bezoekers flink hun best om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Na Down the Rabbit Hole en Milkshake, heeft fashion icon Sander Strijbos nu de beste outfits van Appelsap verzameld. Komen ze!

1. Bedankt Rogier

We zagen Rogier, één van de twee mannen achter dit feestje in verschillende Appelsap Merch lopen. Hier droeg hij het Appelsap soundsystem friends and family T-shirt, ter ere van de multiculturele achtergrond van Patta. Nog steeds gewoon verkrijgbaar in de Patta webshop trouwens.

2. Bedankt Wiecher

Wiecher, die andere man achter Appelsap, hield het redelijk simpel. Wederom in Appelsap merchandise! Da’s ook logisch, zou de legendarische nummer 14 hebben gezegd. Als je zijn status bereikt hebt, is er misschien ook wat minder druk om er goed uit te zien. En dan lukt juist dat vaak het best.

3. GOAT

Misschien wel de beste hiphop dj van Nederland, in een facking dik Patta (ja alweer) camouflage trainingspak. En een gouden bril om het af te maken.

4. Black & Yellow

Wat Bokoesam hier precies aan het doen is, weten we nog niet. Maakt ook niet zo veel uit, wat Bokoe wil, Bokoe mag. Als je zou zeggen dat hij de nieuwe spitta is van Borussia Dortmund dan hadden we het ook geloofd.

5. ‘Sponsored post’

Als er iemand vandaag Patta representeerde, was het Lion wel. Van top tot teen hookedup in Patta Merch! Mag ook wel, een beetje reclame lopen als je de Patta stage host.

6. WIX

We kwamen de coolste pappa van Amsterdam nog tegen, samen met z’n twee kids en de eigenaar van mannen fashion store Cowboys to Catwalk. Het lijkt op het eerste gezicht een simpele hoodie, maar wanneer je inzoomt, zie je dat de hele capuchon eraf kan. Genialiteit in al z’n eenvoud.

7. De belofte

Shahine gaat super lekker deze dagen. De belofte van Pizza zit eraan te komen, (waarin de geluksvogel met Olivia Lonsdale mag zoenen) en dan mag je jezelf weleens verwennen met wat goud op je tanden! Het is je gegund, topper!

8. Vriend van de show

We kwamen hem op Down the Rabbit Hole en bij Milkshake al tegen. Toen al met wat bling hier en wat bling daar. Nu heeft hij helemaal uitgepakt, door er speciaal voor Appelsap nog even een gouden grill aan toe te voegen. Sick! We zijn nu al benieuwd naar de volgende keer. Gouden dreads?

9. Oude dame

Bij de ingang werd verteld dat voetbalshirts verboden zijn, vanwege mogelijke opstootjes met andere voetbalshirt dragende mensen. Maar voor dit Juve shirt is een uitzondering gemaakt. Italianen hé, die hebben de fashion uitgevonden. Daar hoef je ze dan ook niet voor te straffen.

10. Koeltjes de coolste

Sommige mensen zijn volgens ons gewoon cool geboren. Of sprayen met graffiti hun kleding groen. Of allebei. Afijn, alles klopt aan deze man z’n outfit. Lekker gaan.

11. Air Force 1

Het jongetje op rechts zag ons staan, keek naar zijn grote voorbeeld en kopieerde (net als zijn witte Air Force 1’s) zijn blik. Kleine baas.

12. Jong geleerd

Yeezy’s, Off White, Balenciaga. Ook de jeugd was helemaal up to date! Je ziet ‘m gewoon denken: ‘Wat moet ik morgen nou aan?’

13. De winnaar

We wisten niet wie deze meneer was, maar waren het er meteen unaniem over eens dat hij de chillst geklede man van het festival is. Ik bedoel, kijk die broek even. Die schoenen. Zo chill!

Wie is Sander?

Sander Strijbos is stylist van beroep. Zo werkt hij onder andere als stylist voor filmsets en gaat daarnaast samen met zijn sidekick/fotograaf Itai Verhoeckx de hele zomer elk weekend alle festivals af voor FHM! Wat een leven hè, als we het zo oplezen. Hij omschrijft zijn styling werk als lekker losjes en niet al te serieus. Interesse? Volg Sander even op Instagram!

Reageer op artikel:
Festival stylo: dit waren de coolste outfits op Appelsap
Sluiten