Ferrari komt met gruwelijke nieuwe bak: de Ferrari F8 Tributo

redactie 28 feb 2019 Machines

Ferrari, de allerbekendste fabrikant van de iconische rode supercars staat niet stil. Binnenkort wordt er een gruwelijk nieuw model gepresenteerd op de autosalon van Genève. De Ferrari F8 Tributo. Een eerbetoon aan de krachtigste V8 in de geschiedenis van het merk.

De Tributo is een opvolger van de 488 en bezit, zoals je net al las, de krachtigste V8 die Ferrari ooit gekend heeft. De achtcilinder maakt plaats voor zo’n 720 pk en 770 Nm koppel. Als dat niet genoeg is, dan weten wij ’t ook niet meer. De mannen van AutoWeek hebben hun research goed gedaan en kwamen erachter dat deze motor in feite even sterk is als die van de 488 Pista. Nou ja, sterkste achtcilinder of niet, het is in ieder geval een beest.

Ferrari F8 Tributo

De bedoeling van een vervanger of opvolger is natuurlijk dat ‘ie beter is dan zijn voorganger. Gelukkig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken bij deze bolide. Het beestje is comfortabeler, lichter, beschikt over betere aerodynamica én heeft vijftig paardenkrachten meer. Dat zijn nog eens berichten waar we vrolijk van worden. Dat alles resulteert erin dat de Ferrari van nul naar honderd schiet in 2.8 luttele seconden en van nul naar tweehonderd in 7.8 seconden. Druk je pedal to the metal en je kan een snelheid van 340 kilometer per uur halen. De Italianen hebben zichzelf weer overtroffen met deze schoonheid van een supercar. Een droom van elke autoliefhebber.

Foto’s: Ferrari

 

Reageer op artikel:
Ferrari komt met gruwelijke nieuwe bak: de Ferrari F8 Tributo
Sluiten