Hoe FC Barcelona-speler Braithwaite uitgroeide tot een van de rijkste voetballers ter wereld

Misschien heb je eerder nooit van hem gehoord, maar onderhand wel gokken wij zo. In 2020 maakte hij een droomtransfer van CD Leganés naar FC Barcelona. Dit gebeurde omdat sterspeler Luis Suarez geblesseerd raakte. Braithwaite werd gehaald als zijn tijdelijke vervanger, niet alleen heeft de man de tijd van zijn leven bij Barça en bij het Deense nationale elftal, met Denemarken bereikte hij namelijk de halve finale van het EK 2020. Hij heeft ook een aardig vermogen opgebouwd waar je u tegen zegt.

Vermogen van FC Barcelona-speler Braithwaite

Nu heeft de Deense voetballer er 53 officiële wedstrijden opzitten en een (op dit moment) contractloze Messi bij FC Barcelona, zo blijkt Martin Braithwaite plotseling de meeste vermogende speler van FC Barcelona te zijn. Nog mooier zelfs, hij is zelfs een van de rijkste profvoetballers ter wereld op dit moment. Na wat grote namen zoals Neymar en Cristiano Ronaldo. Maar die hebben wel meer salaris dan Braithwaite. We horen je denken, hoe dan? Met een salaris van zo’n €5 miljoen per jaar zijn er al 13 andere spelers bij FC Barcelona die meer dan hem verdienen. En als we naar andere grote clubs kijken zijn er wel honderden spelers die meer dan hem verdienen. Dit is hoe deze baas een vermogen van 210 miljoen opbouwde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martin Braithwaite (@braithwaiteofficial)

Anderen miljonair maken

In de tijd dat Braithwaite nog voor het Franse Toulouse speelde, nog niet bij de grote jongens van FC Barcelona. Toen investeerde hij samen met zijn oom zo’n €700.000 in hun vastgoedbedrijf NYCE Companies. Dit bedrijf was een jaar later meer dan €8 miljoen waard. Wat ze vooral deden was geld investeren in grote woonblokken in Afro-Amerikaanse wijken in de Verenigde Staten. Hij is niet alleen met zichzelf bezig, hij wil zoals hij het zelf zegt zo’n 100.000 Afro-Amerikanen miljonair maken. Mooi plan met een nog mooier sociaal plan erachter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martin Braithwaite (@braithwaiteofficial)

Godsvermogen

The Streetfighter, zoals hij door anderen wordt genoemd, heeft ook in zijn geboorteland niet stilgezeten. Want ook heeft hij in Denemarken flink geïnvesteerd. De beste man heeft daar zo’n 1.500 appartementen in bezit. Daar stopt het niet bij, er zijn namelijk nog 500 appartementen in aanbouw die binnenkort opgeleverd worden. NYCE Companies is volgens Forbes nu zo’n €210 miljoen waard. NYCE Companies zou binnen enkele jaren meer dan €1 miljard (!) waard moeten zijn. Dan heeft de voetballer niet alleen een godsvermogen, ook beoefend hij dan nog de mooiste sport die er is. Wij zijn jaloers!

Reageer op artikel:
Hoe FC Barcelona-speler Braithwaite uitgroeide tot een van de rijkste voetballers ter wereld
Sluiten