Wij vroegen een expert voor tips als je aan anale seks wil doen

redactie 9 Aug 2019 Entertainment

Het is toch iets waar je misschien niet zo snel over begint, maar er zijn genoeg mannen en vrouwen die rondlopen met de fantasie om eens anale seks te proberen. Daarom zijn wij bij Leila en Anne, de Seksuologen in Spé, langs gegaan voor wat tips.

Zeg Leila, wat houdt dat precies in Seksuologen in Spé?
Wij studeren momenteel voor de master seksuologie aan de universiteit in Leuven, vandaar ook het ‘in Spé’. Wij proberen op een luchtige manier te informeren over seks. Op Instagram posten we bijvoorbeeld feitjes en weetjes. Op YouTube maken we filmpjes waarin we van alles bespreekbaar maken. Ook dingen die je in de reguliere seksuele voorlichting meestal niet tegenkomt.

Hoe komt het dat je dat daar niet tegenkomt?
Daar belichten ze het vaak negatief. Je hoort al gauw; je kunt zwanger raken en soa’s krijgen. Je wordt vooral gewaarschuwd voor de gevolgen van seks, maar je leert weinig over het genot ervan. Er wordt bijvoorbeeld ook nog maar weinig over de clitoris verteld. Wat het precies is en hoe het werkt. De focus ligt niet op het positieve waardoor jongeren soms een verkeerd beeld hebben van seks. Dan blijven dingen sneller een taboe.

Anale seks is ook wel zo’n taboe. Hoe introduceer je zoiets eigenlijk in de slaapkamer?
Ik zou het er niet over hebben als je al in de slaapkamer bent, tijdens de seks. Dat kan echt een dealbreaker zijn. Je moet er in ieder geval allebei voor open staan, degene die ontvangt letterlijk zou ik haast willen zeggen. Sommige mensen hebben een diepgewortelde fantasie en die moet je bespreekbaar maken. Doe dat op een luchtige manier. Je moet er natuurlijk geen grap van maken, maar tast een beetje af hoe de ander erover denkt. Je moet er niet omheen blijven draaien.

View this post on Instagram

Oh hoi, zei je wat? ? @nicki_andrea wenst jullie een fijn weekend gasten! #model #nickiandrea

A post shared by FHM Nederland (@fhm_nederland) on

Wat nou als je resoluut ‘NEE!’ te horen krijgt?
Tja, dan wordt het een lastig verhaal. Zoals ik al zei, je moet het allebei willen. Als iemand het echt niet wil, moet je dat ook respecteren. Als je iets niet wil is dat ook oké. Tegenwoordig is het een beetje de trend dat je alles maar geprobeerd moet hebben. Dat je anders scheve gezichten krijgt als jij bij het drankspel ‘ik heb het nog nooit gedaan’, iets dus ook echt nog nooit gedaan hebt. Soms kan een fantasie ook maar beter een fantasie blijven.

Hoe komt het eigenlijk dat dit zo’n taboe is?
Daar zijn waarschijnlijk meerdere redenen voor. Veel heteromannen leggen toch vaak de link tussen anale seks en homoseksualiteit. Daardoor kan het zijn dat mannen hier minder snel over beginnen, terwijl ze hier misschien wel over fantaseren. Aan de andere kant zijn mensen ook bang dat het een soort poepfestijn wordt. Ze zijn misschien bang dat het vies is.

Ja want als het er eenmaal van komt, wat moeten we dan goed in onze oren knopen?
Het is belangrijk dat je echt rustig aan doet. Sommige vrouwen zijn ook bang dat het allemaal uitscheurt, daarom moet je het echt goed opbouwen en zorgen dat je helemaal ontspannen bent. Je moet dit er niet even ingooien bij een vluggertje, begin rustig met een vinger en vanaf daar kun je het rustig opbouwen. Het is ook belangrijk om glijmiddel te gebruiken. Glijmiddel op waterbasis wordt sneller opgenomen door de huid en bij je anus wordt geen vocht aangemaakt zoals bij de vagina, dus is genoeg glijmiddel heel erg belangrijk.

View this post on Instagram

Wij vieren het weekend met beauty @natalee.007 ? #model #weekend #natalee ?: @mavrin

A post shared by FHM Nederland (@fhm_nederland) on

Goede tip! Heb je verder nog advies voor stelletjes die het willen proberen?
Neem vooral de tijd. Je moet ook echt super in de flow zitten en alles echt goed afgesproken hebben. Wat ook belangrijk is, is dat je daarna niet direct vaginale seks gaat hebben. Verwissel dan altijd het condoom. Het dragen van anticonceptie onderschatten mensen ook vaak. Sperma kan vanuit de anus natuurlijk richting de vagina druppelen, daar moet je rekening mee houden. Oh ja, praat tijdens de seks. Mensen zijn vaak bang om te zeggen wat ze lekker vinden of wat juist niet.

Houdt dat het taboe ook niet in stand?
Ja, zo blijft het onbespreekbaar. Dan heb je het er niet over met vrienden en kom je er ook niet snel iets over te weten. Je kunt dan wel het internet opduiken, maar wat je daar allemaal vindt klopt ook niet altijd. Porno moet je ook meer bekijken als film, je moet snappen dat het in het echt vaak niet zo gaat. Soms valt het in de realiteit dan vies tegen. Daarom zei ik eerder ook al dat sommige fantasieën maar beter een fantasie kunnen blijven.

Glijmiddel!

Zoals de experts ook al zeggen: je hebt glijmiddel op waterbasis nodig. Er is overigens ook speciale glijmiddel voor anale seks. Bij Willie kun je die nu met 42% korting op de kop tikken. Of je nou de achterdeur naar binnen wil of niet, glijmiddel is altijd handig. Scoor hier je tube glijmiddel voor anale seks voor slechts €7,95 en glij er weer naar hartenlust op los. Overigens heeft Willie nog veel meer speeltjes voor anaal plezier, check hun assortiment maar even. Veel plezier ervan, pik!

In samenwerking met Willie

Reageer op artikel:
Wij vroegen een expert voor tips als je aan anale seks wil doen
Sluiten