Europa’s eerste onderwaterrestaurant wordt fenomenaal

Redactie 25 okt 2017 Entertainment

Vind je het leven onder water ook enorm fascinerend, maar is diepzeeduiken toch niet helemaal jouw ding? Dan hebben we nu een uitkomst voor je waar je niet eens je zwembroek voor nodig hebt.

Het designbedrijf Snøhetta in Noorwegen heeft namelijk zijn plannen bekend gemaakt voor het bouwen van Europa’s eerste onderwaterrestaurant. Het ziet er naar uit dat de Krokante Krab moordende concurrentie krijgt. Het restaurant zal de naam ‘Under’ krijgen en maar liefst uit drie lagen bestaan. De architecten willen je op reis nemen naar de zeebodem van Zuid-Noorwegen.

De entree en garderobe zullen zich bevinden aan de kust, vervolgens zal het restaurant er uit zien alsof deze deels gezonken is. Als je je jas hebt opgehangen kan je lekker een glaasje champagne wegtikken op het eerste onderwaterlevel. Vervolgens zul je naar de dinerzaal worden begeleid, een ruimte met een panoramisch glazen wand die het doet lijken alsof je letterlijk ín het water zit te eten. Het restaurant zal ruimte bieden voor zo’n honderd gasten die van een uitgebreid vis- en zeevruchtenmenu kunnen genieten.

De structuur van het gebouw zal zo ontworpen worden dat het restaurant volledig bestand is tegen de ruige zee. De bedoeling is dat het gebouw uiteindelijk deel zal uitmaken van het zeeleven, er zal gebruik worden gemaakt van natuursteen zodat mosselen en zee begroeiing het restaurant kunnen bedekken over tijd.

Snøhetta laat weten dat het restaurant begin 2019 open moet gaan.

 

 

UniLad

Reageer op artikel:
Europa’s eerste onderwaterrestaurant wordt fenomenaal
Sluiten