Dit zijn de 5 ergste namaak auto’s uit China

redactie 7 sep 2018 Machines

De Chinezen zijn niet zo van het zelf ontwerpen van auto’s. Wat doe je dan? Precies, je jat gewoon schaamteloos designs van al bestaande wagens. We hebben de vijf grootste copycats even voor je op een rij gezet

1. BYD S8 F8 – Mercedes CLK

Deze is makkelijk, toch? Ik bedoel, zelfs een iemand die geen reet om auto’s geeft zou zeggen dat die koplampen wel verdacht veel op elkaar lijken. Ook dat grilletje en de lijnen in de motorkap hebben wel wat van elkaar weg. BYD maakt eigenlijk een beetje de GTA-versie van deze CLK.

Auto auto's namaak china

Auto auto's Mercedes CLK

2. Land Wind X7 – Range Rover Evoque

Zoek de verschillen tussen de Land Wind en de Range Rover Evoque. Mocht je het je afvragen, ja, er zijn nog verschillen tussen deze twee vierwielers. Het grootste verschil is het extra chromosoompje dat de Land Wind bij zijn bouw lijkt te hebben meegekregen. Kijk eens naar die gril, de daklijn en de plek waar de letters van de Land Wind geplaatst zijn. Wat een ruknaam trouwens, Land Wind. Ons rip-off alarm staat staat bij deze op rood, net zo rood als die rode roestbak van een X7.

auto auto's namaak china

auto auto's Range Rover

3. Victory S10 – Cadillac Escalade

Hier hebben we eigenlijk gewoon geen woorden voor. Het tekort aan creativiteit moet wel echt immens zijn als je zo weinig schaamte hebt om een Cadillac zo na te maken. Dit is zeker geen winst voor Victory.

Auto Auto's namaak China

Cadillac Escalade Auto Auto's

4. Lifan 320 – Mini Cooper

Hoe lang zullen ze bezig zijn geweest met het ontwerpen van dit blauwe miskraam. Wij denken niet heel lang. Het enige waar ze over na hebben moeten denken is hoe ze die koplampen lelijker konden krijgen zonder het design te veel te veranderen. Dat hebben ze best knap gedaan. Nu weten we trouwens wel waar de Chinese Mr. Bean in rondcrosst.

Auto Auto's namaak China

Mini Cooper Auto Auto's

5. Gelly Ge – Rolls-Royce Phantom

Dit stuk nageboorte spant de kroon. Het meest iconische aan de Rolls-Royce is de gigantische grill voorop. Het kon dus ook niet missen en bij de Gelly Ge hebben ze dit bijna een op een gekopieerd. Petje af hoor, je ouders zullen trots op je zij Hoe Lang.

Auto Auto's namaak China

Rolls-Royce Phantom auto auto's

Zo, dat waren ze. Deze lijst had trouwens makkelijk tien keer zo lang kunnen zijn. Maar ook wij hebben wel wat beters te doen dan de hele dag het uitschot van de autowereld op te zoeken. Neem vooral een kotszakje mee als je ooit naar China gaat, want wellicht kom je een van deze afschuwelijke stukken schroot tegen op de weg.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 ergste namaak auto’s uit China
Sluiten