Eredivisie start speciale FIFA competitie voor eSporters

Redactie 18 jan 2017 Entertainment

Met het Nederlandse voetbal gaat het niet al te best, dus misschien moeten we het ergens anders zoeken. De Eredivisie blaast leven in een competitie voor eSporters. In de E-Divisie nemen alle achttien clubs het tegen elkaar op met potjes FIFA 17. Misschien kunnen we online dan nog eens wat prijzen pakken.

Vanaf 6 februari willen ze met dit ‘unieke platform’ jongeren beter bereiken. Op deze manier kun je via een andere weg, toch nog voor je favoriete voetbalclub spelen. Met dit concept heeft de Eredivisie, in samenwerking met EA Sports en Endemol Shine Nederland, een wereldwijde primeur.

“Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten. De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren”, stelt Eredivisie CV-directeur Alex Tielbeke. “Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te genereren. Daarnaast zal de E-Divisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie-voetbal in een stadion.”

Kampioen
Elke club wordt vertegenwoordigd door één gamer. Ajax contracteerde als eerste Nederlandse club een eSporter, Koen Weijland. Inmiddels zijn PSV en SC Heerenveen ook voorzien in de vorm van Romal Abdi en Niels Krist. Degene die aan het einde van de competitie bovenaan staat speelt voor ons land de Europese Kampioenschappen en wie weet als dat lekker gaat het WK. Op 1 februari presenteren alle Eredivisieclubs hun eenkoppige selectie en vijf dagen later is de eerste speelronde. Wie weet gaan we net zulke frustrerende gasten zien als deze guy hieronder.

Nu.nl

Reageer op artikel:
Eredivisie start speciale FIFA competitie voor eSporters
Sluiten