Zo breek je uit het systeem en neem je de leiding over je eigen leven

jul 07 , 20:58 Entertainment
66869aa813092
Leading no-nonsensecoach Wouter Kleinsman gaat het hebben over slavernij. En nee, dat heeft niks te maken met het roemruchte slavernijverleden. Het heeft alles te maken met de moderne vorm van slavernij die we allemaal kennen: het systeem. Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd dat je uit het systeem breekt en zelf leiding neemt over je leven?
De betekenis van het woord slaaf volgens de Van Dale:
1 - mens die eigendom is van iemand anders en niet over zijn eigen leven mag beslissen: iemand tot slaaf maken.
2 – iemand die zich van bepaalde gewoonten of verplichtingen niet kan losmaken.

Systemen 

Oké, jij bent er vast en zeker van overtuigd dat je altijd de touwtjes strak in handen hebt. Just forget it. Al voordat jij je ergens van bewust wordt, heeft jouw onderbewustzijn zich al geroerd. Daniel Kahneman, psycholoog en auteur van onder andere Thinking Fast and Slow, bracht het eenvoudig: je hebt twee systemen.
  • Systeem 1: denken is een vrijwel onmiddellijk proces, het gebeurt automatisch, snel, intuïtief en emotioneel. Het wordt gedreven door instinct en ervaringen.
  • Systeem 2: denken gaat langzamer en vergt meer inspanning. Het is bewust en logisch.
Ja, je leest het goed, systeem 1 wordt gedreven door instinct en ervaringen. Het is als het ware geprogrammeerd. Je handelt volgens een stramien, ook als je dat eigenlijk niet wilt. Hoezo slaaf van het systeem?

De Indoctrinatiecocktail

Veel mensen zijn een slaaf van hu omgeving, bepaalde gewoonten of verplichtingen. Welke dat zijn? Zonder dat je het beseft nip je al je hele leven aan een Indoctrinatiecocktail.
Men neme invloed van de mensen om je heen. Ouders, leerkrachten, collega’s, familie, vrienden, ze spelen allemaal een rol in wie jij bent en hoe jij je zou moeten gedragen. Dat kan veel goeds brengen, maar het is ook zo dat hun bullshit jouw bullshit wordt.
Voeg aan de cocktail televisieprogramma’s en het nieuws toe. Heb je er ooit bij stil gestaan dat de televisie je op afstand (tele) een visie (mening) biedt (programmering). Zonder dat je het beseft worden de systemen 1 en 2 geprogrammeerd.
Deze cocktail kan natuurlijk niet zonder E-nummers. Je weet wel, de chemicaliën die van fastfood een delicatesse maken en die het ‘vol zijn gevoel’ wegnemen waardoor je blijft doorvreten. Doe er dan ook nog wat van die zogenaamd gezonde ‘light-producten’ bij.
Even mixen en je bent en blijft een slaaf van het systeem.

Word een leider

Je denkt dat je altijd de regie hebt? No way!
Weet dat je onderbewuste echt altijd aanstaat. Uit diverse onderzoeken blijkt dat op onbewuste momenten systeem 2 nog altijd wordt ‘gevoed’. Dat kan tijdens een narcose zijn, maar ook als jij je bij ieder festival laat vollopen met alcohol en ook nog eens de overmatig drugs gebruikt. Wat dat betekent? Een narcose kun je niet altijd uitsluiten, maar er zijn veel gewoonten die je wel los kunt laten.
Veel mensen willen hun volledige potentieel benutten. Dat kan alleen als je de Indoctrinatiecocktail laat staan. Word een leider door opnieuw te beginnen. Ga systeem 2 detoxen en opnieuw programmeren. Het verschil is nu dat jij zelf kiest wie je wilt zijn.
Hulp nodig?Verdiep je in coaching of bestel Fuck it, you can have it all en Zo word je een Gamechanger. Met code FHM24 krijg je € 5 korting op deze boeken.
Delen met
Ook interessant