YouTuber riskeert tien jaar cel om bizarre stunt met vuurwerk, helikopter en een Lamborghini

jun 11 , 18:57 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 11 om 114924
YouTuber Alex Choi had een stunt in gedachten die zo bizar en spectaculair was dat je het amper zou geloven en uploadde het natuurlijk meteen op YouTube. Helaas voor hem overtrad hij hiermee flink de wet, en nu hangt er een lange gevangenisstraf boven zijn hoofd.
Wat er precies door Alex Choi's hoofd ging, weten we niet, maar de beelden zeggen genoeg. In zijn video zie je twee vrouwen vanuit een helikopter vuurwerk afschieten op een racende Lamborghini. Deze spectaculaire stunt vond plaats in San Fernando Valley, Californië, waar Choi woont. Begin juni werd hij gearresteerd vanwege deze wilde YouTube video.

Stunt

De 24-jarige Choi wordt beschuldigd van het plaatsen van een explosief of brandgevaarlijk apparaat in een vliegtuig, volgens het Openbaar Ministerie in Californië. Bovendien had hij geen vergunning voor het filmen met vuurwerk in een helikopter en had hij het vuurwerk in Nevada gekocht, omdat het illegaal was in Californië. Hierdoor riskeert de jonge videomaker een maximale gevangenisstraf van tien jaar. Zijn management heeft nog niet gereageerd op de situatie.

Alex Choi

Choi’s YouTube-kanaal, beroemd om ‘de grootste auto-gekkigheid’, heeft maar liefst 924.000 abonnees. Zijn video "Destroying a Lamborghini with fireworks" zou op 4 juli 2023 geplaatst zijn, maar is inmiddels van YouTube verdwenen.
Volgens de autoriteiten is de video vlakbij Los Angeles opgenomen. De bijna elf minuten durende clip bevatte niet alleen vuurwerk, maar ook beelden achter de schermen. Op andere momenten zie je Choi naast de helikopter staan met iets wat verdacht veel op vuurwerk lijkt in zijn handen.
In de video bedankte Choi een camerabedrijf voor hun ‘deelname aan mijn gekke, stomme ideeën’. Afgelopen week verscheen hij voor de Amerikaanse rechtbank en werd vrijgelaten tegen een borgsom van zo’n 45.000 euro. Op 2 juli moet Choi opnieuw voor de rechter verschijnen en komen we erachter of hij daadwerkelijk tien jaar de gevangenis in moet.
Delen met
Ook interessant