Als we alleen al denken aan de Italiaanse keuken dan loopt het water ons in de mond. Zalige pasta’s, knapperige pizza’s, likkebaardend lekkere vleesgerechten. Zij snappen het wel. Als je het hebt over hét kookboek over de Italiaanse keuken, dan kom je uit bij Il Cucchiaio d'Argento. Ook wel bekend als De Zilveren Lepel. De nieuwe versie is verschenen en wij geven een exemplaar weg.
Het kookboek wordt al uitgegeven sinds 1950 en wordt al decennia achter elkaar doorgegeven van generatie op generatie. In de nieuwe luxe uitgave zijn 170 van de allerbeste gerechten uit de verschillende Italiaanse regio’s verzameld, waardoor alleen de beste recepten overblijven.
De toonaangevende krant The Independent noemde het boek al “Dé ultieme samenstelling' van traditionele gerechten uit de Italiaanse thuiskeuken” en strooide verder met lof via zinnen als “deze elegante verzameling van 170 authentieke recepten toont het diverse palet van het land. ”
De Italiaanse keuken is nog altijd de favoriet in de wereld. In het boek vind je recepten als een pasta met broccoli tot gefrituurde vis en de lekkerste kippenbouillon, maar ook een klassieker als de ossobuco komt voorbij. We kunnen wel stellen dat dit een must-have is voor de liefhebber van de heerlijke Italiaanse cucino. Of je nou voor het eerst gaat verdiepen in een pasta in elkaar flansen tot de gevorderde kok. Hieronder een smeuïge greep uit het boek. De Zilveren Lepel kun je
hier online bestellen .
Win De Zilveren Lepel!
Maar we geven ook een exemplaar weg! Noem in de comments op Facebook of DM ons op Instagram waarom jij dit boek moet winnen en wie weet ploft ‘ie binnenkort bij jou op de deurmat.