Onderzoek: vrouwen hebben betere relaties met lelijke mannen

apr 18 2021, 19:00 Entertainment
unnamed
Heb je soms het gevoel alsof alle vissen in de zee zijn ingepikt? Even een scenario voor je: je loopt rustig over straat, niks aan het handje. Plotseling zie je een iet wat lelijke man met een prachtige vrouw lopen. Hier sta je toch van te kijken als man. Geen zorgen, je bent gewoon te knap voor zulke mooie vrouwen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen betere relaties hebben met lelijke mannen.

Relaties met lelijke mannen

Het is namelijk zo dat vrouwen blijer zijn met een man die minder knap is dan zijzelf. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van De Florida State University. Aan dit onderzoek deden 113 jonge koppels mee die aan het begin van relatie stonden. Een gedeelte van de ondervraagde mannen werd getypeerd als lelijke mannen. Het doel van dit onderzoek: speelt uiterlijk een rol bij geluk in relatie?
200619 donald trump melania trump ew 612p 892c163103f786bf6244792c63bdbfb7
Foto: Pixabay

Knappe vriend

Als je er simpel over nadenkt, ligt het antwoord voor de hand. Wanneer je als vrouw een knappe vriend hebt, kan je je sneller zorgen maken over je eigen uiterlijk. Hierdoor besteden ze meer aandacht aan zichzelf. Geven sneller geld uit aan dure kleding of gaan aan de lijn. Resultaat: stress, nooit goed voor een rela.

Lelijke rijke mannen

De onderzoekers merkten op dat wanneer de man niet moeders mooiste was, hij dit probeerde te compenseren met het verwennen van het vrouwtje. Zoals het kopen van cadeautjes of iets meer in het huishouden doen. Hierin zagen ze een patroon. Vrouwen werden hiervan gelukkiger en voelden zich meer gewaardeerd. Gevolg is dat de relatie versterkt wordt. Dit verklaart ook meteen waarom geld een rol speet in de liefde. Hierdoor zie je lelijke rijke mannen toch altijd een mooie vrouw naast zich hebben. Ben jij dus niet blessed met een knappe kop, zorg er gewoon dat je gewoon veel geld op de bank hebt staan.
fa5bbfb83f8c83615adc3bb8a08b04ec
Foto: Pixabay
Delen met
Ook interessant