10 dingen die vrouwen aantrekkelijk vinden aan een man

okt 07 2020, 17:00 Entertainment
joshua rawson harris dkwv4nk8ors unsplash
Het verleiden van een vrouw kan best lastig zijn, maar gelukkig is er de wetenschap. Deze heeft voor jullie wat dingen uitgezocht en wij fungeren maar al te graag als doorgeefluik. Universiteiten uit Wales, California, Nottingham, Michigan, Alaska en Tsjechië hebben onafhankelijk onderzoek gedaan naar het verleidingsspel tussen mannen en vrouwen met als grote vraag: wat vinden vrouwen nou eigenlijk aantrekkelijk aan een man?
Wij hebben hun bevindingen bekeken en de belangrijkste uitkomsten op een rijtje gezet. Alles om jullie aan een leuke vrouw te helpen natuurlijk!

#1 Speel in dezelfde league

Vrouwen vallen op mannen uit 'dezelfde league'. Oftewel, ze vinden mannen die ongeveer even knap zijn als zichzelf een stuk aantrekkelijker. De University of California heeft het gedrag van 60 heteromannen en 60 heterovrouwen onderzocht op online datingsapps en kwam tot de conclusie dat ze knapper en lelijker uitziende mensen een dislike gaven. Vrouwen worden dus vooral warm van mannen die ongeveer even knap zijn. Dus zet niet te hoog en niet te laag in.
https://giphy.com/gifs/ineedthisforreactions-GVEWI0GJKclSU

#2 Doe high-class

Kom je aanrijden in een Bentley Continental GT of woon je in een luxe appartement? Grote kans dat vrouwen je dan aantrekkelijker vinden. Dat zit 'm nog niet eens in het feit dat je misschien een goed gevulde portemonnee hebt, maar het heeft een stukje aanzien. Cardiff Metropolitan University en University of Wales kwamen tot deze conclusie. Ze kwamen er trouwens ook achter dat het andersom niet geldt. Mannen worden niet per se warm van vrouwen met status.

#3 Het George Clooneyeffect

Vrouwen vallen over het algemeen op oudere mannen. No shit dat de meeste vrouwen van de bank af soppen als George weer eens een koffiemerk loopt te promoten op nationale televisie. Ouderen mannen geven vrouwen op mentaal en financieel vlak vaak wat meer zekerheid. Ook hebben ze vaak meer aanzien. Oudere mannen en jongere vrouwen gaan prima samen omdat vrouwen tussen de puberteit en de menopauze vruchtbaar zijn. Mannen kunnen zich voortplanten tot een latere leeftijd.

#4 Kweek spieren. Maar niet te veel.

De University of California liet 286 vrouwen foto's zien van verschillende mannen met ontbloot bovenlijf. Zij kozen vervolgens welke mannen ze op basis daarvan wel zouden zien zitten, zowel op korte als lange termijn. Voor een kort verzetje kozen de vrouwen vaak voor zeer gespierde mannen. Iets minder gespierde mannen werden het meest gekozen voor de lange termijn. En niet gespierde mannen vielen meestal buiten de boot.
tim mossholder p0xb6uqkt y unsplash scaled e1602065704997 959x1024
Foto: Tim Mossholder

#5 Lief zijn is aantrekkelijk

Tussen mannen en vrouwen is er sprake van het 'halo-effect'. Oftewel, je wordt als knapper ingeschat als je een aardig persoon bent. Een Chinese studie deed het volgende onderzoek: ze lieten 100 vrouwen foto's van mannen beoordelen. Elke foto had een karaktereigenschap in het bijschrift. Bij de ene was dit lief, aardig of oprecht. Bij de andere agressief, bedrieger of gemeen. Vervolgens moesten ze de mannen dus beoordelen op hun uiterlijk. Over de gehele linie werden mannen met een positieve eigenschap een stuk beter beoordeeld.

#6 Maak haar aan het lachen

Pleuris, we hadden ons nog zo voorgesteld om geen clichés online te gooien vandaag. Maar we kunnen er echt niet omheen. Vrouwen krijgen het gewoon ontzettend warm van grappige mannen. Kan ook de enige reden zijn dat Henry van Loon jarenlang naast Jennifer Hoffman mocht wakker worden. Wat we nog niet wisten is dat vrouwen het ook erg aantrekkelijk vinden als zij zelf een man aan het lachen kunnen maken. Deze connectie vergroot de kans om haar hart te veroveren.

#7 Neem een hond

De University of Michigan heeft onderzoek gedaan naar twee stereotypes mannen: het vaderfiguur en de rebelse, stoere man. Wat bleek, de vrouwen kozen voor de lange termijn massaal voor het vaderfiguur. Harde werkers en goed voor hun kinderen. Twee essentiële eigenschappen van een man volgens de vrouw. Maar voor beide stereotypes gold: ze zijn een stuk aantrekkelijker als ze met een hond lopen. Waarom? Ze blijken in staat te zijn op lange termijn zich te binden aan iemand.
eric ward isg37ai2a s unsplash 1024x684
Foto: Eric Ward

#8 Doe een extreme sport

De University of Alaska in Anchorage heeft achterhaald dat vrouwen op mannen vallen die graag extreme situaties opzoeken. 230 vrouwen werden gevraagd hoe aantrekkelijk ze bepaalde hobby's vonden. Er werden zowel 'saaie' als extreme hobby's voorgesteld. De ruime meerderheid koos voor de mannen die extreme dingen doen zoals bergbeklimmen, BMX'en en surfen.

#9 Vrijwilligerswerk

Onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk hebben achterhaald dat mannen die vrijwilligerswerk doen een hoger sexappeal hebben volgens vrouwen. Dus als jij Bingo speelt met ouderen in een bejaardenhuis, beginnen de eierstokken van een gemiddeld vrouw te klapperen. Best bizar, toch? Andersom vinden mannen het ook aantrekkelijker als een vrouw vrijwilligerswerk doet. Alleen iets minder extreem.

#10 Doe aan mindfullness

Mannen die in evenwicht zijn, goed communiceren en weten wat ze willen, dat vinden vrouwen ontiegelijk aantrekkelijk. Zo luidt de conclusie van Australische onderzoekers. Precies deze dingen krijg je onder controle wanneer je aan mindfullness doet. Daarom adviseren we dan ook om je hier eens in te verdiepen.
Dit waren 10 tips om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Hopelijk laat de wetenschap jullie niet in de steek!
Delen met
Ook interessant