MENDO en Philippe Vogelenzang presenteren prachtig naaktboek ODE

jul 05 , 16:02 Entertainment
schermafbeelding 2024 07 05 om 145631
Zet je schrap voor een visueel spektakel! Uitgeverij MENDO en topfotograaf Philippe Vogelenzang presenteren trots hun nieuwste meesterwerk: ODE. Dit artistieke naaktboek, met body confidence-icoon Vivian Hoorn in de hoofdrol, is een viering van zelfliefde en de band tussen mens en natuur.
Philippe Vogelenzang heeft Vivian Hoorn, de koningin van body confidence, vastgelegd tegen het ongerepte, wilde landschap van Ibiza. Het resultaat? Een adembenemend boek vol prachtig plaatjes en je visueel zullen verleiden.

Naaktboek ODE

Na bijna drie jaar in de maak, toont dit prachtige naaktfotografie-boek Vivian in al haar kwetsbaarheid en kracht. ODE is opgedeeld in drie hoofdstukken die Vivian's transformatie volgen, parallel aan de reis van de zon: ‘ouverture’, ‘day’ en ‘eclipse’. Van zonsopgang tot zonsondergang, vangt Vogelenzang het zilver van de ochtend, het vurige oranje van de middag en het diepe blauw van de avondschemering. Een intieme, zintuiglijke reis over 304 pagina’s met abstracte close-ups van het lichaam en de elementen, naast 25 limited edition ingelijste prints.

Drie jaar al in de maak

Na een eerdere succesvolle samenwerking en hun gedeelde liefde voor Ibiza, benaderde Vogelenzang Hoorn voor een naaktserie. "Toen ik die eerste foto van Vivian op Ibiza schoot, zag ik een hedendaagse muze," zegt Vogelenzang. "Het was een magisch moment waarop alles samenkwam." Dove, de langetermijnpartner van Vivian, ondersteunde de totstandkoming van het boek. Met hun missie om een positief lichaamsbeeld te bevorderen, dragen zij bij aan deze viering van zelfvertrouwen en schoonheid. Het boek bevat ook een prikkelend essay van Charlie Ann Max, multidisciplinair artiest en oprichter van Füde, dat dromerige beelden verweeft met noties over radicale zelfacceptatie.

Liefdesbrief 

ODE is een liefdesbrief aan het lichaam in al zijn vormen en veranderingen. Een omarming van plooien, rimpels en texturen die voortdurend verschuiven en groeien—net als de persoon eronder. Tegen de achtergrond van de ongetemde natuur vervagen de grenzen tussen menselijke vorm en omgeving. Is het een berg of de contour van een borst? Het patroon van poriën of droge woestijngrond? Met elke pagina worden deze vragen minder prangend, omdat ze dezelfde essentie weerspiegelen. De sterke, universele boodschap die blijft hangen: elk lichaam is een prachtig landschap dat het verdient om in elke mogelijke zon gezien te worden. "Wanneer je door dit boek bladert, hoop ik dat het je inspireert om de unieke schoonheid in alle lichamen te waarderen, en vooral die van jezelf,” vertelt Vivian.

Scoren?

Gefotografeerd tegen het betoverende decor van Ibiza, belooft dit stijlvolle koffietafelboek een genot voor het oog te zijn. Vanaf nu exclusief verkrijgbaar via de website van MENDO voor €69.
Delen met
Ook interessant