Dit is het eetschema van de vegan-strongman Patrik Baboumian

13 nov 2019, 15:00 Entertainment
schermafbeelding 2019 11 13 om 143043
Bodybuilders doen scoopies, eten gigantische lappen vlees en vreten eindeloze hoeveelheden aan koolhydraten. Of toch niet? Patrik Babumian laat zien dat het ook anders kan. Hij is een strongman die veganistisch door het leven gaat, maar heeft even goed een lichaam waar je bang van wordt.

Video

Er spreidden natuurlijk fikse geruchten over het internet rond over de legitimiteit van zijn verhaal. Om te bewijzen dat hij geen bullshit lult, heeft hij op z’n YouTube een filmpje gezet om een inzicht te geven op wat hij dagelijks door z’n strot douwt.

Eetschema

Zoals je in de video zult zien, begint hij de dag met een aantal supplementen, waaronder voedingsgist, B12 en ijzer. Voordat je begint te zaniken dat een veganistisch dieet niet natuurlijk kan zijn, laat hij weten dat deze vitamine vroeger in de grond aanwezig was en daarom van nature in groenten voorkomt.
Patrik begint zijn dag met een plantaardige eiwit shake met extra supplementen. Maar daarna is het tijd om de gewichten erbij te pakken, die natuurlijk rijkelijk door de lucht gebeukt worden. Na z’n helse training neemt hij een smoothie met bramen (gekweekt uit zijn achtertuin) met bevroren gemengd fruit, meer plantaardig eiwitpoeder, kurkuma, groente, kaneel, sinaasappel- en mangosap, nog meer supplementen en afgetopt met wat koud water.
Na dat alles is het tijd voor Patrik om over te stappen naar het vaste vreten. Hij vermorzelt een gigantisch bord chips, falafel, veganistische worstjes, een berg gegrilde groenten en een salade van tomaat en basilicum. Maar we zijn er dan nog lang niet. Na eventjes zijn rust te hebben gepakt tijdens een blokje om, zet hij 'm door met wederom een proteïne shake. Dan komen we aan bij het diner. Die bestaat uit een berg groente, tofu en aardappelen. Na de afwas pakt hij nog een zak nootjes om te snacken. En om de dag af te sluiten - je raadt het nooit - slokt hij nog even een proteïne shake naar binnen!
Delen met
Ook interessant