Ongeveer een handjevol met jaren waren ringtones hét ding. Nu misschien een beetje moeilijk voor te stellen, want er is toch niet voor niets een stilfunctie? Je kon 'vroegâh' ringtones downloaden via een SMSje of delen met elkaar via Bluetooth. Ook hadden alle merken al ingebouwde bops waar Armin van Buuren nog van droomt. Zo kon je gelijk horen welk klaptelefoontje je buurman had. Het account Ringtone Bangers had een sentimentele bui en verzamelde al deze pareltjes.
Mocht jouw jeugdsentiment nog ontbreken, dan kan je dus een verzoekje neerleggen bij de makers van 't account. Ohja, en je kunt natuurlijk ook kijken welke telefoon je vroeger had.
In de categorie 'zo vals dat het kunst is', de volgende ringtone. Blijkbaar was er ooit een periode waarin mensen konden aangeven welk nummer ze graag in MIDI-vorm terug wilden zien. Tja, dat was dus dit pareltje. Enne, stiekem is hij eigenlijk best leuk.
Ja, ja, met deze ringtone voelde jij je echt een geheimagent met je zieke klaptelefoontje. De zwoele toontjes streelden de oren van menig mens als jouw Motorola af ging.
Deze track linkt als een combinatie van elk jaren 90 nummer en een royalty free nummer onder YouTube-filmpjes in de huidige tijd.
En dan: soms blijkt het dat zelfs de meesterbreinen achter deze succesvolle hits niet weten hoe hun track eindigde als ringtone.
Het hebben van een Nokia was ooit blijkbaar goed voor je libido.
Een mysterieuze, inspirerende titel voor een nummer dat klinkt als een inkomend gesprek op Skype.
Keith Manners heeft misschien wel meer luisteruren bij elkaar gesprokkeld dan menig muzikant.
Een vunzig basloopje waar Seinfeld nog jaloers op zou zijn en een... fluit?
Je kunt wel horen dat dit dé tijd was dat Mission: Impossible net om de hoek kwam kijken als franchise.