Tyson Fury verdedigt in april zijn wereldtitel tegen Dillian Whyte

feb 24 2022, 21:00 Entertainment
88386325 659810214772976 6088232148610823873 n 1 e1633599752663 970x350 1
Het is weer zover, wereldkampioen zwaargewicht, Tyson Fury gaat zijn titel verdedigen. De Engelsman vecht in april tegen zijn landgenoot Dillian Whyte. Op 23 april 2022 moet het spektakel op Wembley gaan plaatsvinden. Wij kunnen niet wachten om deze titanenstrijd te gaan zien.
Fury vocht voor het laatst op 9 oktober 2021, hij won deze partij van Deontay Wilder. In de 11e ronde sloeg Fury, Wilder knock-out. Whyte laatste gewonnen partij was tegen Alexander Povetkin. De Engelsman Whyte sloeg Povetkin in de 4e ronde knock-out. Beide mannen kunnen dus een aardig partijtje boksen, dit gaat dus een hele vette partij worden. Net als Conor Mcgregor (UFC), is ook Tyson Fury een koning in het intimideren en manipuleren van zijn tegenstander. Op twitter en Instagram noemt hij Whyte een klein worstje dat geen betekenis heeft in de bokswereld.

Mediastilte

Waar de trashtalk normaal gesproken 24/7 doorgaat bij Fury heeft hij nu besloten om in aanloop naar het gevecht volledig offline te gaan. In een verklaring laat hij weten dat er nog video's van hem online komen, maar hijzelf niks meer post in de periode tot 23 april. Een verrassende wending in de aanloop naar een van de vetste bokswedstrijden aller tijden.

Het gevecht

In een kolkend Wembley stadion zullen de twee zwaargewichten het tegen elkaar opnemen. Whyte wacht al jaren om het op te nemen tegen Fury, nu hij de nummer één van de wereld is krijgt hij die kans. Whyte heeft de laatste jaren een geweldige reputatie opgebouwd in het VK. Nadat lange discussies tussen beide teams op niets uitliepen, won Queensberry Promotions van Frank Warren (promotor) de rechten voor het gevecht. Hier werd 41 miljoen dollar voor neergelegd, waarmee het de promotor van Whyte, Eddie Hearn, versloeg, die de enige andere bieder was. De 33-jarige Fury zal nu ongeveer 33 miljoen dollar van de beurs ontvangen en Whyte de resterende 8 miljoen dollar. Whyte heeft aangedrongen op een betere verdeling van het geld, maar de 8 miljoen dollar die hij gegarandeerd zal ontvangen, zal het grootste bedrag van zijn carrière zijn tot nu toe.
Er werd gesuggereerd dat de beslissing van Whyte om de ondertekening van zijn contract uit te stellen een poging was om Fury van streek te maken, maar de 'The Gypsy King' kon het weinig interesseren. Hij lachte er keihard om: "Mijn hoofd doet pijn van alle spelletjes die Dillian Whyte met mij speelt. O mijn god. Ik heb zo'n pijn dat ik niet weet of ik kom of ga, mijn trainingskamp is een puinhoop." De wedstrijd belooft een spektakel te worden. Moge de beste winnen en laten we hopen dat de heren het een beetje beschaafd houden.
Stats: Tyson Fury, The Gypsy King
  • Aantal gevechten: 32
  • Win: 31 (22 op knock-out)
  • Draw: 1
  • Lose: 0
Stats Dillian Whyte, The Bodysnatcher
  • Aantal gevechten: 30
  • Win: 28 (19 op knock-out)
  • Draw: 0
  • Lose: 2
Delen met
Ook interessant