Tyson Fury doneert miljoenen van bokswedstrijd tegen Wilder aan goed doel

dec 05 2018, 16:50 Entertainment
44874358 485635948510805 1557855791420220377 n
De titanenstrijd om de WBC-wereldtitel tussen Deontay Wilder en zijn Britse uitdager Tyson Fury eindigde afgelopen weekend onbeslist. Maar de sympathie-prijs wordt alvast in de wacht gesleept door Fury.
Hij ging tweemaal tegen de vlakte, maar dat weerhoudt hem er niet van om alle poen die hij dankzij de wedstrijd heeft verdiend, te doneren aan daklozen en arme mensen. Daarmee scoor je punten hoor!
Tyson Fury heeft ondertussen al aardig wat gestreden, ook buiten de ring. Hij heeft onder moeten dealen met depressies en met drank- en drugsproblemen. Het is één van de redenen dat het 30-jarige zwaargewicht de negen miljoen aan wedstrijdpremie doneert. “Wanneer ik naar huis ga, zal ik voor onderdak zorgen voor daklozen. Daarnaast wil ik ook een afkickcentra oprichten voor drugs- en alcholverslaafden. Eigenlijk was ik dat altijd al van plan. Hier (in Californië, red.) zijn, geeft me dat extra duwtje in de rug om het plan ook uit te voeren. Nooit heb ik zoveel daklozen gezien als op deze plaats”, vertelde Fury tijdens het perspraatje voor het duel tegen Wilder.
“Ik verblijf in de binnenstad van Los Angeles, maar vijf minuten verderop zie je al duizenden mensen zonder dak boven hun hoofd. Ik sta er als buitenstaander ver vanaf, maar zo’n dingen zie je over de hele wereld – dus ook in mijn thuisland”, sloot hij af. Fury solliciteerd naar de status van GVR.
Delen met
Ook interessant