Colombiaanse voorzitter van Tigres FC doodgeschoten na slechte prestaties

sep 26 2023, 16:59 Entertainment
chris kursikowski m li8ycyh4i unsplash 3
In Nederland staat Ajax in brand, maar daar worden drie fakkeltjes op het veld gegooid (oké, en de Arena bestormt) om de onvrede te uiten over de slechte prestaties. In Colombia gaat dat er heel anders aan toe als er niet wordt wordt gepresteerd. Daar zijn ze zo gek, dat afgelopen weekend de voorzitter van Tigres FC is doodgeschoten.
Wild wild west taferelen zijn in Zuid-Amerika niet onbekend. De club verloor met 3-2, waarna president Edgar Paez
samen met zijn dochter richting huis ging. Helaas ging deze reis anders dan gepland en werd hij verrast door twee gewapende mannen op een motorfiets die hem zonder pardon om het leven brachten. De schoten werden de 63-jarige leeftijd fataal. Directe aanleiding was naar het schijnt een verloren thuiswedstrijd tegen Atletico FC.

Bogotá

Wij kennen de Colombiaanse hoofdstad als een voor broedplaats waar prachtige latina’s, maar de stad kent ook een minder schone kant. Bogotá staat bekend om ontvoeringen, gewapende conflicten en overvallen, wat natuurlijk komt door het kartel die de stad in handen heeft.
Het incident vond vlakbij het Metropolitano de Techo-stadion in Bogotá plaats, waar de club haar thuiswedstrijden speelt. Edgar Paez zou samen met zijn dochter in de auto op weg naar huis zijn beschoten door twee mannen op een motorfiets. Paez werd naar een plaatselijk medisch centrum gebracht, maar helaas mocht alle hulp niet baten.

Malafide praktijken

Tigres FC, dat momenteel op de 15e plaats staat in de Colombiaanse tweede divisie, heeft aangekondigd een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan Paez tijdens hun volgende wedstrijden. De hele voetbalgemeenschap is geschokt van dit tragische voorval. Hoe kan dit bij zo'n grote club, met een roemrijke historie, gebeuren? Zo speelde legende Luis Hernández er een tijdje, maar doet de club ook gewoon elk jaar mee met het kampioenschap.
Extreem triest natuurlijk. Het is niet voor het eerst dat er voetbal gerelateerde moord is gepleegd. In 1994 werd Andrés Escobar doodgeschoten, nadat hij op het WK 1994 een eigen doelpunt had gemaakt in een wedstrijd in de groepsfase tegen Amerika. Een kartelbaas had miljoenen euro's verloren door deze wedstrijd, waarna hij de opdracht gaf om Escobar om het leven te brengen. Het is een van de meest trieste gebeurtenissen in de geschiedenis van het voetbal.
Delen met
Ook interessant