Threads, de nieuwe rivaal van X/ Twitter is nu beschikbaar in Nederland

dec 14 2023, 11:02 Entertainment
depositphotos 664757984 xl
De gevreesde rivaal van het toch wel heel erg populaire social media platform, Twitter (tegenwoordig X), is binnenkort beschikbaar in Nederland. Om 12 uur 's middags om precies te zijn. De nieuwe online-discussieruimte is ontwikkeld door Meta en is een alternatief voor Twitter. Of het platform dezelfde populariteit als de app met die blauwe tjirper kan genereren is nog maar de vraag, Meta zet in ieder geval hoog in en staat daarbuiten natuurlijk wel garant voor een stevige app.

Threads

De app, gelanceerd in juli, stelt gebruikers in staat om openbare gesprekken te voeren via berichten met een maximum van 500 tekens. Qua functies lijkt de app wel heel veel op X, maar toch merk je dat het een app is van het Instagram kamp. Zo heb je dezelfde 'followerbase' en gebruikersnaam, enorm pluspunt voor de influencers die ons landje rijk is. Na de lancering in de VS en andere landen, inclusief het Verenigd Koninkrijk en Canada, zijn wij ook aan de beurt. Europa heeft wat vertraging opgelopen vanwege onze privacywetgeving, die moest Meta eerst goed doornemen en daar waarschijnlijk de nodige aanpassingen op doorvoeren. Maar goed, we zijn er bijna.

Hype

Threads ging na haar lancering als een speer. Zo maakten er meer dan 100 miljoen 'Threaders' in de eerste paar dagen gebruik van de app. Daarmee was het tijdelijk de snelst groeiende app ooit,maar het aantal gebruikers is ondertussen al iets gedaald. Om over X heen te walsen moeten ze nog even doorgassen, het platform van Musk telt zo'n 550 miljoen gebruikers. Momenteel verdient Threads nog geen geld, maar het zal naar verwachting een vergelijkbaar verdienmodel krijgen als Instagram en Facebook, met inkomsten uit advertenties en natuurlijk een optie om je te abonneren.
depositphotos 665138614 xl scaled

Verleden tijd

Wat de app precies gaat toevoegen is nog niet helemaal duidelijk maar er is in ieder geval vraag naar. Wij spraken Sander Schimmelpenninck een tijdje geleden over zijn relatie met het platform en die was not amused meer. Hij maakt zich vooral zorgen om de censuur en wat er wel allemaal op X te zien is. Threads staat recht tegenover X, wegens het nieuwe beleid van Musk. Musk voerde namelijk ingrijpende veranderingen door, waaronder een nieuwe naam, betaalde verificatievinkjes en een beperkter optreden tegen haatberichten, oftewel minder censuur. Threads wil gewoon het oude Twitter terughalen, een veilige plek waar eensgezinden open staan voor discussie.
Klaar om te Tweeten, uhh Threaden, bedoelen we natuurlijk? Klokslag 12 is de app online in ons kikkerlandje en via deze link kan je inloggen. Thread ze!
Delen met
Ook interessant