Zeg je kwaliteit, degelijkheid en uiterlijk, dan heb je het vast over Teufel. Het bekende audiomerk zal geen windeieren leggen wanneer ze een nieuw product op de markt brengen. De Teufel ROCKSTER AIR is typisch zo’n voorbeeld hiervan. Bruut, retestrak en adembenemend mooi. Wij testen ‘m voor je uit!
Met deze audio alleskunner kun je makkelijk de ruiten van je buurman binnen vijf seconden aan gort breken. Dat bluetooth boxje van jou is niets bij de ROCKSTER AIR . De geluidskwaliteit is heerlijk scherp. Ramen doen beven, dat kan ‘ie en dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere functies. Laten we beginnen met het knopje waar wij het meest fan van zijn.
Alleen al het spelen met een knopje waarbij je al je ingewanden kunt voelen trillen is gewoonweg geweldig om te doen. Het is niet zomaar een speeltje, je kunt namelijk niet als een kip zonder kop aan die knop zitten slingeren als Tarzan in da jungle. Goed luisteren en dan tunen is extreem belangrijk bij de Teufel ROCKSTER AIR. Kijk, je gaat natuurlijk niet onder een klassieke fluitsolo de bass opvoeren, daar zou André Rieu je voor kunnen laten oppakken. De bass een beetje opvoeren tijdens een heerlijke beat van een electroplaatje is natuurlijk niet verkeerd. Het is dus belangrijk dat je het wonderknopje goed afstemt op je muziek. Na een tijdje stoeien, weet je waar je mee bezig bent en dat maakt de ROCKSTER AIR heerlijk. Het went allemaal heel vlot en binnen een mum van tijd voel jij je een professionele dj.
Je hoort het goed, ga niet fucken met de treble-knop. Die is nogal gevoelig voor dit soort zaakjes. Totaal niet verkeerd hoor. Zo krijg je de ideale music-feeling tussen je vingers. Toen wij aan dit knopje zaten, voelden we ons net als die ene dj in zo’n bomvolle zaal waar wulpse dames de meest sensuele dansjes doen. Net voor de beat even de treble naar beneden… je voelt hem aankomen en bam, gooi ‘m omhoog en de kwaliteit is retestrak. De treble-en bass-knop zijn de twee voornaamste buttons die je gaat gebruiken. Laten we de volumeknop vooral niet vergeten.
Als je de volumeknop niet kan vinden, dan ben je ook nooit goed geweest tijdens het zoeken van paaseieren. Wat een gigantisch ding zeg! Als je de ROCKSTER AIR aanzet, gaat ‘ie godsgloeiend mooi schitteren (LED). Niet alleen de hoofdvolumeknop, maar ook de andere vier volumeknoppies. Wat, hoor ik je nu zeggen. Vier andere volumenkoppen? Ja hoor, wij hadden dit eerlijk gezegd ook niet verwacht. In eerste instantie vonden we het ook een beetje overdreven. Waarom niet gewoon één simpele cirkel waarmee je de hardheid van je muziek bepaalt? Eigenlijk heel simpel en ontzettend handig. De vier knopjes staan voor Bluetooth, Aux, Instrument en de Mic. Zo kun je nu ideaal meerdere apparaten aansluiten op de ROCKSTER AIR. Sta je op een heerlijk huisfeest te draaien, lul je dan even een mooi woordje door de mic aan je publiek en speel je ondertussen met je elektrische gitaar. Het kan allemaal in één keer. Vet handig als je het ons vraagt. Oh om het nogmaals te melden, het geluid kan hard, heel hard. Laten we de maat 110 decibel voorbij komen en je weet genoeg.
Het gebruik laat toch aan wat wensen over. Jammer, want de ROCKSTER AIR is echt een krachtpatser onder de bluetooth muziekboxen. Toen we het apparaat wilden aanzetten was het even onduidelijk. Hoe verbindt ‘ie met de bluetooth? Na even zoeken was het toch duidelijk. Eigenlijk moet zo’n speaker meteen duidelijk zijn. Naast de stereobox wordt er ook een riem met twee haken geleverd. Die zijn er om de ROCKSTER AIR van de ene plek naar de andere te verslepen. Op zich wel handig, alleen dat ding is redelijk zwaar (15 kilo). Niet zo fijn om dit gewicht op het strand honderd meter verder te vervoeren. De grote broer van de Air had van die fijne wieltjes waarmee je makkelijk de wandelvierdaagse kunt aflopen. Maar goed, die is dan ook een stuk duurder. Ah ja, de prijs.
De box is zeker niet goedkoop, maar dat had je wellicht al verwacht. 600 keihard verdiende euro’s leg je neer voor deze goed uitziende, strakke rakker. Je krijgt er heel wat voor terug, maar stiekem vinden we hem toch aan de dure kant. Met een prima bluetoothbox kun je prima The Enter Sandman door de woonkamer van huisgenoot laten schreeuwen. De ROCKSTER AIR kan wat harder, de kwaliteit is beter en goed, hij heeft meer functies. Wij vinden ‘m in ieder geval zeker het geld waard. Wat is dit een gruwelijk bruut beest. Hij vreet je op met huid en haren alsof het niets is.
Door: Niels van Rens