Op zoek naar een goede systeemcamera? Dan is het lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom vind je hier vijf systeemcamera’s om te overwegen in 2023.
Een systeemcamera is een digitale camera waarvan je de lenzen kan verwisselen en aanpassen. Er zit geen spiegel in de camera en hierin verschilt het met een spiegelreflexcamera (DSLR). Hierdoor is een systeemcamera een stuk kleiner en lichter. Samen met https://cameranu.nl bespreken we de beste camera's die je kan bestellen voor onder de €1.000,-
De Panasonic Lumix G100 is specifiek voor vloggers gemaakt en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met zijn goede audio, kantelbare touchscreen en 20.1 megapixels heb je hiermee een uitstekende systeemcamera in handen.
De Sony A6400 is ideaal voor vloggen of selfies maken omdat dit model is voorzien van een flipscreen. Ook opvallend: de 24.2 megapixel APS-C formaatsensor, buffer in burst voor 116 afbeeldingen en het razendsnel scherpstellen (0.02 seconde). Verder beschikt het apparaat over de nieuwste generatie BIONZ X-processor.
De Olympus E-M10 IV biedt de mogelijkheid tot filmen in 4K en is uitgerust met de TruePic VIII-beeldprocessor inclusief 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Dit levert haarscherpe foto's en video's op. Ook is het apparaat erg handzaam en gebruiksvriendelijk terwijl het beschikt over een retro uiterlijk.
Met de Canon R10 krijg je alles wat je als contentmaker nodig hebt. Denk dan aan 24.2 megapixel CMOS-sensor, DIGIC X geavanceerde beeldprocessor en de scherpstelling bij weinig licht tot -4 EV. Qua video beschikt de R10 over 4K UHD 60p en Full HD 120p. Verder heeft de Canon R10 uitgebreide mens-, dier- en voertuigdetectie waardoor het perfect is om snelbewegende objecten in beeld te houden.
Misschien wel de beste camera onder de 1.000 euro is de Fujifilm X-T30 II. Deze camera is voor mensen met wat meer ervaring. De camera is voorzien van heel wat moois. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 30 foto's per seconde burst? Ook het kantelbare touchscreen, de BSI-sensor en DCI 4K, 30fps is opvallend. Er is wel een klein nadeel: de accuduur.