Topverdediger Sven Botman geeft uniek inkijkje in zijn leven in Newcastle

jan 25 2023, 19:00 Entertainment
fhm sven botman
Ooit was Sven Botman een broekie uit Badhoevedorp, maar tegenwoordig zit hij al op het niveau waar aanvallers knikkende knieën van krijgen. Met rugnummer 4 op zijn shirt doet hij met Newcastle in de Premier League mee voor het kampioenschap. De 23-jarige Sven leeft een absolute jongensdroom en geeft een exclusief inkijkje in zijn leven.
In de serie Only The Best gaat JayJay Boske met DAY1 op bezoek bij Sven Botman in Newcastle. Hij acteert op het hoogste podium en heeft een geweldig verhaal. Sven werd op jonge leeftijd kampioen van Frankrijk en verdiende met zijn goede spel een toptransfer naar de Premier League.

Sven Botman

Sven Botman startte zijn voetbaldroom bij Ajax, waar hij in 2018 zijn debuut maakte. In 2020 werd de mandekker voor ongeveer 9 miljoen euro aan het Franse Lille verkocht. Hier speelde Sven twee jaar en nam hij het op tegen de allerbesten van de wereld, zoals Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé.
In 2021 werd hij zelfs kampioen in de Ligue 1, waarna hij het contract van zijn leven tekende. Voor 37 miljoen euro ging de centrale verdediger naar Newcastle United en leeft inmiddels het echte Premier League-leven.

DAY1 x Sven Botman

In de aflevering van Only The Best vertelt Sven Botman openlijk over zijn leven. Ze hebben het over mindset, hoge pieken en diepe dalen en zijn miljoentransfer. Na wat men talk ontbijten de heren wat en gaan ze trainen. Het bovenlichaam en herstel staat op het programma. Nadat ze voor goud zijn gegaan, vraagt JayJay aan Sven: "Heb je ooit tegen een spits gestaan, waarvan je dacht holy fack, hier moet ik bij aanpoten?" Waarop Sven lachend antwoordde: "Mitrović van Fulham. Niet normaal. Wat een beest! En Brian Brobbey… Pff! Schandalig man. Die is sterk jongen, niet normaal!’’ De twee rijden vervolgens in een dikke bak naar Newcastle United en hebben het nog eventjes over Messi en het afgelopen WK.
Sven Botman is echt de nuchterheid hem zelf en geeft je een geweldig inkijkje in het leven van een Premier League-voetballer. Video hieronder.
Delen met
Ook interessant