Dit gebeurt er met je als je stopt met seks

mei 27 , 18:58 Entertainment
depositphotos 191830352 s
Sta je al even droog, dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Seks komt met veel gezondheidsvoordelen en het gebrek ervan met nadelen. Wanneer we van een actief seksleven naar een periode van droogte gaan, zal het lichaam zeker wat veranderingen doormaken. Een gebrek aan seks kan een behoorlijke impact op je hebben, dat kunnen we maar beter voorkomen.
Er wordt wel eens gedacht dat een pauze effectief kan zijn, wat misschien niet heel aantrekkelijk klinkt. Dit zou ervoor zorgen dat het allemaal weer een stukje spannender wordt. Aan de andere kant zeggen andere experts dat te weinig actie in de slaapkamer je gezondheid negatief kan beïnvloeden. Eigenlijk is het nooit goed.

Mannen

Voor mannen is er één potentieel groot effect door een gebrek aan seks, volgens seks- en relatie-expert Dr. Tara Suwinyattichaiporn. Ze legt uit dat in zeldzame gevallen iets dat 'peniele atrofie' heet, kan optreden. Dat is het weefsel van je jongeheer dat minder elastisch kan worden wanneer hij mindert in gebruik. Dit verschijnsel kan mannen een paar kostbare centimeters kosten. Maar we herhalen, in zeldzame gevallen. Daarnaast zijn er veel studies die aantonen dat regelmatig ejaculeren kan helpen om prostaatkanker af te weren en kan een goede vrijpartij helpen bij angst en depressie.

Seks

Dr. Suwinyattichaiporn legde uit dat iedereen anders is, dus een seksloos leven zou iedereen op een andere manier kunnen beïnvloeden. Het hoeft dus helemaal niet fysiek schadelijk te zijn, maar de gezondheidsvoordelen van seks zijn wel duidelijk. Kortom, je mist een goede tijd en een gezonde activiteit, aangezien regelmatige seks je immuunsysteem kan versterken, je bloeddruk kan verlagen en de kans op hart- en vaatziekten afneemt.

Vrouwen

Voor vrouwen kan seks helpen bij het versterken van je bekkenbodemspieren, wat incontinentie op afstand houdt. Geen seks hebben kan ook leiden tot een fenomeen dat vaginale atrofie heet, waarbij weefsel dun en droog wordt. Het gebrek van met elkaar tussen de lakens duiken kan ook problemen veroorzaken met de geestelijke gezondheid. Wat we kunnen stellen is: er zijn positieve en negatieve kanten aan geen seks hebben, maar over het algemeen is het een plezierige activiteit die een positieve impact op je gezondheid heeft.
Delen met
Ook interessant