1. Home
  2. Sterrenchef Arturo Dalhuisen doet hele maand september een pop-up in restaurant Gossler & Florin

Sterrenchef Arturo Dalhuisen doet hele maand september een pop-up in restaurant Gossler & Florin

02 sep , 11:05 Entertainment
gerecht arturo dalhuisen 1
Kruisbestuivingen in de culinaire wereld zijn altijd spannend. Zeker als sterrenchef Arturo Dalhuisen zich een maandje gaat ontfermen over de keuken van restaurant Gossler & Florin.
Van 3 tot en met 30 september gaat sterrenchef Arturo Dalhuisen de scepter zwaaien bij Gossler & Florin in de Amsterdamse Jordaan. Daarin kun je kiezen uit een lunchmenu van vier gangen (€62) of een dinermenu van vijf gangen (€85). Daar ga je sowieso drie bites bijkrijgen.

Arturo Dalhuisen

Arturo Dalhuisen is een bekende naam in de culinaire wereld. Hij kookte onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest (***). Verder maakte hij indruk als chef de cuisine van The White Room, waarmee hij in een tijdsbestek van twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Tegenwoordig is hij twee jaar actief als de chef in Voltaire, goed voor één ster.
Het cv van Arturo Dalhuisen vult zich met sterren. Dalhuisen kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij toen met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Vanaf 2022 leidde hij ruim twee jaar de keuken van Voltaire*, maar nu heeft de beste man zijn handen weer vrij, dus is er ruimte voor dit soort spontane initiatieven.
Arturo: “Het pand aan de Lindengracht heb ik eigenlijk altijd al een idyllisch plekje gevonden: hartje Amsterdam in de alom bekende Jordaan. Tijdens mijn eerste pop-up was het Daalder nu Gossler & Florin. Het is mooi om hier weer een maand terug te zijn.”

Veelbelovend menu

Wat je kunt verwachten van het pop-up restaurant? Een reis van de ontwikkeling die de chef-kok heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Hij kookt zuiver, maar uitgesproken. Denk aan een flinterdun gesneden coquille gemarineerd met fleur de yuzu. Of wat te denken van plakjes eendenlever, crispy rettich en appel in siroop van gember-schichimi-tōgarashi? Haute cuisine broer. Een andere die je kan verwachten is licht gepekelde en geroosterde heilbot, dat wordt geserveerd met frisse komkommer en een lichtelijk spicy groene curry van gebakken paksoi en mabre van paling en een luchtige remoulade. Wij moesten ook effe opzoeken vat een mabré is: dat is een
Het moge duidelijk zijn: als je van eten houdt dan moet je de komende maand bij Gossler & Florin zijn. Reserveren doe je bij brasseriegf.com.
Delen met
Ook interessant