Spotify x ADE presenteren een lichtgevende show met 600 drones in Amsterdam

okt 25 2022, 21:00 Entertainment
schermafbeelding 2022 10 25 153002
Afgelopen week is er tijdens het Amsterdam Dance Event natuurlijk veel gebeurd. Van muziekbijeenkomsten en prijsuitreikingen tot de dikste festivals en conferenties. Dit zijn zaken die bij elk Amsterdam Dance Event vanzelfsprekend zijn. Maar dit jaar was er voor het eerst een drone-show te bewonderen boven ’T IJ. ADE lanceerde in samenwerking met Spotify de eerste lichtgevende drone-show in Amsterdam ooit.
Met 600 spectaculaire drones onthulde Spotify dat zij de officiële nieuwe muziekpartner zijn van ADE 2022. Via een lichtgevende QR-code konden fans verschillende ADE-muzieksetjes toevoegen aan hun playlist. Onder andere nummers van Tiësto, ALuna en Yung Bae werden gepromoot door de 600 rondvliegende drones.

Tiësto

"Bij het afspelen van mijn mix hoop ik dat luisteraars de energie van mijn liveset kunnen voelen. Speel het terwijl je traint, tijdens het gamen of in je auto. Waar je het ook afspeelt, het moet voelen als de soundtrack van de beste dag of nacht van je leven!", vertelt Tiësto. De wereldberoemde DJ draait al jaren op ADE en dit was ook voor hem iets nieuws. Wat ons betreft is het goed uitgepakt, want wat een vette show.

Droneshow ADE 2023

Wij zijn benieuwd of ADE volgend jaar de volgende stap durft te nemen. Zo’n drone show moet natuurlijk ook mogelijk zijn in De Gashouder of Ziggo Dome. Hoe vet zouden de visuals dan wel niet worden. Voor nu konden we alleen nog buiten genieten. Check hieronder hoe het er uit zag.
Delen met
Ook interessant