Skateboard-docu van KICK/PUSH toont de skateboardscene uit de jaren '90

jul 02 2022, 19:30 Entertainment
whatsapp image 2022 07 01 at 14059 pm 1
Vroeger zijn wij allemaal wel eens als kleine jongetjes op onze bek gegaan met een skateboard. Toch gingen we er altijd mee door, omdat iets in het skateboarden ons aantrok. Toch is de skateboardscene niet altijd easy geweest. De nieuwe skateboard-docu van KICK/PUSH laat dit ook goed zien.
De docu speelt zich vooral af in Den Bosch. De opkomst van de Bossche skateboardscene ging gepaard met veel hoogte- en dieptepunten en dat is nu dan ook het onderwerp van de docu van KICK/PUSH.

Skatescene

KICK/PUSH draait om de opkomst van de skateboardscene en het strijden voor een eigen plek. Ondanks dat de zoektocht naar acceptatie voor de skateboardscene universeel is, speelt de documentaire zich dus af is Den Bosch. ‘’Het verhaal van skateboarden als outcast dat vecht voor een plek is eigen universeel. Waar skateboarders vroeger werden uitgescholden en haast overal werden weggestuurd, heeft nu elke stad of dorp wel een skatepark of iets van een voorziening te bieden. Dat was lang niet vanzelfsprekend, en het was een lange weg om te komen waar we nu zijn’’, vertelt Pascal Vugts, een van de initiatiefnemers.

Skateboard-docu KICK/PUSH

KICK/PUSH behandelt op een hele kleurrijke en kunstzinnige wijze het Bossche skateverbod dat er was in de jaren ’90. De strijd om acceptatie, het vinden van een eigen plek, het skateverbod en de opkomst van indoor skateparken, het komt allemaal aanbod in de documentaire. De mentaliteit waar skateboarders bekend om staan laat dit dan ook zo goed naar voren komen: de do-it-yourself mindset en de vastberadenheid. Twee punten waar elke skateboarder over beschikt.

Crowdfunding

Het was nog niet zeker of de documentaire gemaakt zou kunnen worden. Met behulp van een crowdfunding en een totaal opgehaald bedrag van 4000 euro komt de docu over de skateboardscene er dan toch echt. ‘’Natuurlijk hielden we er ook rekening mee dat de inzameling niet zou lukken. Dat het streefbedrag is gehaald stuwt het vertrouwen in dit project en in het verhaal. We zijn super dankbaar aan iedereen die daar tot nu toe aan heeft bijgedragen’’, vertelde Vugts. De documentaire gaat op 23 september in première in de Verkadefabriek in, ja je raadt het vast al, Den Bosch.
logo
Delen met
Ook interessant