New York zet robot in om metrostation veilig te houden

sep 26 2023, 12:25 Entertainment
depositphotos 192011206 l
Ja je leest het goed, robots moeten ons voortaan gaan beschermen tegen het schorriemorrie op metrostations. Tenminste, dat is de bedoeling van de politie in New York. Daar gaan ze machines inzetten om de veiligheid te waarborgen op het station op Time Square.
De NYPD heeft aangekondigd dat ze voortaan een robot in gaan zetten voor de veiligheid rondom het drukste metrostation van de wereldstad. RoboCop kan wieberen, de K5 is the new sheriff in town.

Robot

Je raakt echter niet zo gauw onder de indruk van deze nieuwe smeris: de machine is maar 160 centimeter lang, de gemiddelde man is dus al gauw een kop groter. Ook kan het apparaat geen arrestaties plegen, maar speelt het tijdens een overtreding alle beelden en audio door naar een levende agent die daarna actie kan ondernemen. De kans is overigens vrij klein dat je deze robot op korte termijn in zijn eentje achter een stel tuig aan ziet sjezen, het apparaat wordt eerst vergezeld door een echte agent die ‘m de kneepjes van het vak zal leren.

Sceptisch

Het implementeren van robots in de samenleving lijkt steeds meer te gebeuren, zo hoef je tegenwoordig ook al je spullen niet meer te sjouwen met deze robot . Bepaalde mensen staan ook wat sceptisch tegenover deze ontwikkeling. Zo zouden er volgens critici al genoeg camera’s hangen op het metrostation van New York, een fototoestel op wieltjes zou volgens hen een stap te ver zijn, in het kader van privacy.
Daarnaast zijn er ook zorgen over dat de robot onbedoeld mensen het perron af zal rijden, het is en blijft een apparaat. Burgemeester Eric Adams is in ieder geval positief over het project. Hij geeft aan dat de veiligheid rondom stations een prioriteit is en dat de robot daaraan zal mee werken. We zijn benieuwd hoe dit gaat uitpakken, vanaf deze week is de nieuwe agent te bewonderen op het metrostation.
Delen met
Ook interessant