Met de Apollo-robot is spullen sjouwen binnenkort geen mensentaak meer

Wat altijd toekomstmuziek leek, begint nu steeds normaler te worden: de opkomst van AI en robots. Wat dacht je bijvoorbeeld van Apollo van Apptronik? Deze robot is gebouwd om spullen te sjouwen in magazijnen en fabrieken.

Oneindig uithoudingsvermogen

We moeten nog even geduld hebben voordat we vervelende taken kunnen delegeren aan robots. Apollo wordt pas verwacht vanaf 2025. De robot kan maximaal 25 kilo dragen, iets meer dan het ongeschreven maximum voor mensen op werk (23 kilo). Gelukkig heeft deze robot wel een langer uithoudingsvermogen, sterker nog, ze houden het vol totdat de batterij leeg is en dat duurt zo’n 4 uur. Gelukkig is het ook makkelijk om van batterij te wisselen.

Software

Je bestuurt Apollo via speciale software beschikbaar voor je computer, smartphone of tablet. Zo kan je zelf dirigeren hoe Apollo moet werken, of het op een automatische stand zetten. Momenteel is de robot vooral bedoeld voor het werken in magazijnen en fabrieken, maar er is de ambitie om het uit te breiden naar helpen in retail, de bouw en zelfs het verzorgen van bejaarden.

Foto: Apptronik

Veel ervaring

Apptronik weet wat ze doen want ze hebben al meer dan 10 robots gebouwd, waaronder de Valkyrie voor NASA. Met al deze ervaring hebben ze nu Apollo ontwikkeld. De robot heeft een lengte van 173 centimeter en een gewicht van 72,5 kilo. Apollo wordt geleverd met benen, maar het is ook mogelijk om het op een vaste plek te monteren en voor een stilstaande variant te kiezen.

Foto: Apptronik

Gaat duur worden

Op de mond van de robot zijn simpele berichten zoals ‘hallo’ of ‘opladen’ te zien. Op de borst vind je meer gedetailleerde informatie. Het is nog onduidelijk wat de richtprijs wordt van deze robots, maar de Optimus-robots van Tesla kosten 20.000 dollar per stuk en kunnen minder dan de Apollo. Waarschijnlijk wordt het dus een bedrag in die richting.

Foto: Apptronik

 

Reageer op artikel:
Met de Apollo-robot is spullen sjouwen binnenkort geen mensentaak meer
Sluiten