Dit is de drank die jij moet proberen bij je volgende vriendenavond

mei 22 2023, 15:30 Entertainment
220926 rc 32 resultaatheader
Een lekkere cognac heeft een bepaalde joie de vivre nodig. Zie het als een wisselwerking, zowel jijzelf als je drankje moeten elkaar respecteren om écht te genieten. Nou hebben we niet voor veel drankjes respect, maar voor de levenselixers van Rémy Martin maken we graag een diepe buiging. Drinken doe je niet alleen met mate, maar ook met maten. We geven je goede redenen om vanavond nog samen Rémy Martin te proeven.

Goede gesprekken beginnen met een goede borrel

Als je naar de après-ski bar gaat is het misschien niet het moment, maar als je een stapje dieper wilt, als het tijd is voor reminiscentie, voor het waarderen van elkaars gezelschap, dan gaat dat echt het beste met een soepele doch volle cognac in je linkerhand. Achteraf zijn dat de mooiste momenten, wanneer je weet dat je dichter bij elkaar bent gekomen en écht genoten hebt.
220926 rc 35

Een elegante cocktail met de volste smaak, de Sidecar

Als je eenmaal in de cognac sferen zit maar je wilt eventjes iets anders dan die pure smaak, dan ga je geen Pornstar Martini’s meer maken, dat zou een zonde zijn. Gelukkig is er een gemakkelijk te bereiden elegante cocktail die je kunt maken met je fles Rémy Martin, de Sidecar. Het enige wat je verder nodig hebt is Cointreau en citroensap, easy as one, two, three. Letterlijk in dit geval: Gebruik 3cl Rémy Martin 1738 Accord Royal, 2cl Cointreau en 1cl citroensap, et voilà.
Huwelijken zo prachtig als die tussen Rémy Martin en Cointreau heb je nog niet vaak in je leven gezien. De 1738 Accord Royal weet met zijn eigenzinnige zuurtegraad een perfect crisp, citroenachtig smaakprofiel te vormen, hierdoor is het de perfecte basis voor een gebalanceerde liefdesbaby met de Cointreau. Deze cognac is een edel product. De bouteilles worden gemaakt van één grondstof, en dat proef je. De Rémy Martin 1738 Accord Royal is er eentje van de meest pure soort, een eaux-de-vie van formaat. Een levenswater dat soepeler door de keel glijd dan het appelsapje van je neefje.

Een cocktail met een verhaal

De Sidecar is een cocktail die je vol trots kunt bestellen. Een Sex on the Beach zal vast prima smaken, maar een beetje man van formaat kan de Sidecar en diens geschiedenis toch wat meer waarderen. Dit glas geschiedenis vond zijn oorsprong een jaar of honderd geleden, vlak na oorlogstijden. De twintiger jaren van de vorige eeuw waren niet bepaald kalme tijden, maar wel stijlvolle. Niet iedereen leefde als The Great Gatsby, zo ontstond de Sidecar als vaste keuze van Amerikaanse soldaten die in Europa gestationeerd waren. Hier verleend 'ie ook zijn naam aan: wanneer Parijse avonden op zijn einde liepen was de sidecar niet alleen de keuze in de bar, maar ook buiten de bar. In de zijspan vonden ze hun weg naar huis, een fenomeen dat snel uitgroeide tot aan Londen. We hebben het hier zeker niet over een cocktail waar je mini-parasolletjes of silly straws bij krijgt.
220926 rc 32 resultaat scaled
Foto: Rémy Martin

Met Rémy Martin drink je een stukje geschiedenis

Als jij en je vrienden échte luxe willen ervaren, dan moet je iets drinken wat dat weerspiegelt, iets van koninklijke proporties. Klinkt als een ingewikkelde opdracht, maar niet voor Rémy Martin. Eind 17deeeuw werd de eerste Rémy geboren, die het bedrijf later doorgaf aan zijn kleinzoon Rémy. In 1738 bleek koning Louis XV van Frankrijk zó onder de indruk van de drank dat hij Rémy Martin bekroonde met een koninklijke onderscheiding. Dat moet je eigenlijk wel even zelf ervaren toch? We willen best een keer proefkonijn zijn. Jij ook? Hier kun jij de Rémy Martin 1738 Accord Royal bestellen.
Delen met
Ook interessant