Quote lanceert lijst met rijkste Nederlanders onder de 40 jaar: dit is de top-10

mei 19 2020, 13:30 Entertainment
20703235710 1b6d862b1e c
Wij hebben ieder jaar de 500 mooiste vrouwen van Nederland voor jou, Quote dropt elk jaar een lijstje met de 500 rijkste mensen van Nederland. Maar ze hebben jaarlijks nóg een lijstje. Dit zijn de rijkste mensen onder de 40 jaar. Wij delen de top-10 met je.
Er staan een aantal bekende Nederlanders in dit lijstje, maar deze BN’ers redde het helaas niet tot de top-10. Zo vinden we Martin Garrix terug op de 16eplek. Afrojack en Hardwell staan ook in het rijtje van de rijkste BN’ers onder de 40 jaar. Onze Doutzen Kroes is de hoogst genoteerde vrouwelijke BN’er in de top 100 met een vermogen van ongeveer 30 miljoen. Maar goed, wie staan er nou precies in de top 10? Dat laten we aan je zien.

10. Pieter Omvlee

Vermogen: 75 miljoen Wat zegt Quote:
Of hij thuis een glazen bol heeft weten we niet, maar dat Pieter Omvlee (34) een uitermate goede zet deed mag duidelijk zijn. Zijn tekenprogramma Sketch voor grafi sch ontwerpers was al uitermate geschikt voor thuiswerkers, maar afgelopen jaar werd ook Sketch for Teams ontwikkeld.

9. Adriaan Mol

Vermogen: 80 miljoen Wat zegt Quote:
Adriaan Mol (36) is een van de startupparels van Nederland. Zo stond hij samen met Robert Vis (nr. 8) aan de wieg van Messagebird, investeerde hij in bedrijven als Bux, Otrium en Homerun en haalde hij vorig jaar met zijn betalingsverwerker Mollie € 25 miljoen aan groeikapitaal op.

8. Robert Vis

Vermogen:90 miljoen Wat zegt Quote:
Vis houdt niet van interviews en mediaoptredens. Een bewuste keuze, zo blijkt. ‘Je moet volledig gefocust zijn op je klanten. Als je afgeleid raakt, beperkt dat juist de groei van je bedrijf.

7. Derckjan Kruit

Vermogen:90 miljoen Wat zegt Quote:
Eigenlijk was Derckjan Kruit (36) nog een broekie toen hij in 2018 softwareleverancier Mendix voor € 600 miljoen overdeed aan het Duitse Siemens. In de jaren tot de verkoop werd groeigeld opgehaald bij bekende Nederlandse investeerders, zoals Prime Ventures en Henq, en zo groeide Mendix uit tot een softwarebriljant in de polder.

6. Iwert Dijkema

Vermogen: 100 miljoen Wat zegt Quote:
De begeerlijke bachelor verblijft in de winter in Kaapstad, doet yoga op het dakterras van zijn hoofdstedelijke loft en ziet intussen hoe zijn Advidi fantastisch draait, met € 8 miljoen in 2018 als laatst bekende winst.

5. Wouter Bakker

Vermogen:115 miljoen Wat zegt Quote:
Wouter Bakker (36) begon samen met Gerjan den Hartog (40+) in 2006 met de import van zooi. Helaas heeft geen van beiden ooit een fatsoenlijke telefoon meegenomen uit het Verre Oosten, want de heren zijn altijd onbereikbaar.

4. Jaap Janssen

Vermogen:140 miljoen Wat zegt Quote:
‘Maar eigenlijk gaat het nog best goed’, zegt Bastiaansen. En dat is te zien aan de prestaties van het handelshuis dat hij samen met Jaap Janssen (39, nr.4) opzette: de cash klotst eruit.

3. Bram Bastiaansen

Vermogen:120 miljoen Wat zegt Quote
: Nee, ze zaten gelukkig niet ‘scheef’ toen de olieprijs kelderde. Ze speculeren niet, maar handelen. En hun handelshuis doet meer dan olie, legt Bram Bastiaansen (38) uit. De vraag is natuurlijk fl ink gedaald. ‘Maar eigenlijk gaat het nog best goed’, zegt Bastiaansen.

2. Ali Niknam

Vermogen:125 miljoen Wat zegt Quote:
Als we Ali Niknam (38) vragen wat hij van onze vermogensschatting vindt, weten we het antwoord al. ‘Ik ben geen accountant, dus ik heb geen idee’, riposteert hij ook nu weer met een knipoog.

1. Stijn Koster

Vermogen:200 miljoen Wat zegt Quote:
Ook onder Franse vleugels blijft Stijn Koster (36) met beide benen op de grond. Zijn i3D.net, dat onlinespellen als Fifa, Battlefield en Rocket League laat draaien, gaat in coronatijden natuurlijk snoeihard. Of dacht u werkelijk dat al die kinderen keurig thuislessen volgen en loonslaven doorbeulen buiten toezicht van de baas?
Delen met
Ook interessant