Haal de barbecue maar van stal want het grill seizoen is weer begonnen. Wil jij je maten verrassen met het lekkerste vlees? Leg dan deze kruidige pulled ribs Chinese style op de barbecue. Spareribs zijn namelijk gewoon het lekkerst als ze van de grill komen. Ze zijn letterlijk om je vingers bij af te likken want je zult ze moeten afkluiven. Maar dat is natuurlijk geen probleem: ze zijn zo lekker dat je ze binnen mum van tijd op hebt. Zorg dus dat je genoeg ribs in huis hebt, want jij en je vrienden zullen er geen genoeg van krijgen. En zeker niet van deze variant met knoflook, ketjap manis en
Dors pilsener .
Deze spareribs Chinese style zijn lekker met rijst of oosterse wokgroenten. Maar als je niet teveel moeite wilt doen en liever met je vrienden bier drinkt in de tuin, kan je er natuurlijk ook een kant-en-klare (aardappel)salade bij eten.
Liever een andere soort spareribs? Kijk
hier voor een andere lekkere bereidingswijze van spareribs. Is jouw barbecue seizoen ook pas net begonnen en heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan hier voor nog veel meer lekkere
bbq recepten .
Dit heb je nodig
- 1500 g spareribs naturel
- 3 el arachideolie
- 6 tenen knoflook
- 1 snufje zout
- 300 ml Dors pilsener
- 1 aluminiumfolie
- 2 el Chinese 5-spices
- 5 el ketjap manis
- 1 snufje peper
- 1 braadslee of bakplaat
Zo maak je het
Je zet de heerlijke pulled ribs Chinese style al in drie stappen op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 110 °C. Wrijf de sparerib in met een mengsel van de 5-spices, de ketjap, de arachideolie, de teentjes fijngehakte knoflook, zout en peper.
- Leg de ribs in een braadslede of op een bakplaat dicht naast elkaar. Besprenkel met de pilsener. Dek de spareribs goed af met aluminiumfolie.
- Bak het vlees in de voorverwarmde oven in 8 uur gaar. Laat het vlees iets afkoelen. Verwijder de botjes en trek het vlees met twee vorken of met de vingers uit elkaar in losse plukjes. Schep het vlees door de jus in de braadslede.
- Tip! Lekker op een pistolet met spicy coleslaw met kokos en seroendeng.