Patta showt de nieuwe tropische lente/zomer collectie voor 2024

feb 12 , 19:58 Entertainment
schermafbeelding 2024 02 12 om 162206
Nu de lente om de hoek staat is het weer tijd om een vleugje kleur aan je garderobe toe te voegen. Laat Patta nu net een dikke collectie droppen die geïnspireerd is op het Amazone regenwoud. Bereid je voor op een reis naar de winkel met wel een hele tropische eindbestemming.
De SS24 collectie is een eerbetoon aan de dingen die we weten en de dingen die we ontdekken. Met deze release viert het streetwear merk de kracht van creatie en verbeelding.

Patta

In 2004 openden Edson en Guillaume, vrienden die elkaar vonden in hun liefde voor hiphop en sneakers, een klein winkeltje in Amsterdam. Onder de naam Patta begonnen zij een sneakerwinkel met exclusieve modellen. Hun grote doorbraak volgde wanneer ze een samen met Asics een speciale schoen ontwierpen. Het succes ging niet van een leien dakje. Patta bundelde krachten met de streetwear winkel Precint 5, maar helaas gingen zij failliet. Ondanks de tegenslagen maakte het merk een comeback en keerden ze sterker terug dan ooit tevoren. Het merk breidde het assortiment uit met shirts, truien, jassen en tassen. Inmiddels is het merk onmisbaar geworden in het straatbeeld van Amsterdam en openden ze pop-up stores in steden als Londen, Seoul en zelfs Tokio. Het indrukwekkende verhaal van het nu wereldberoemde streetwearlabel is te zien in de documentaire Patta for Life .

Paradijs

Het merk heeft zich laten inspireren door het paradijselijke Amazonegebied. En of je dat terugziet in de collectie. Deze bevat materialen en stoffen die nieuw zijn in het Patta-rijk, maar die de grenzen van het merk toch verleggen. Lichte kleuren, gecombineerd met aardekleurige tonen en een vleugje natuur vormen de basis van de kleuren van de collectie. De relaxte pasvorm waar het merk om bekend staat is nog altijd terug te zien.
Enkele hoogtepunten van dit seizoen zijn onder andere de Flowers Crewneck Sweater met bloemmotieven en gotische letters, de met vlinders versierde Patta Family Hoodie, en T-shirts met puma-illustraties. De lijn bevat ook truien, cardigans, trainingsjacks, vintage hoodies, en gebrandmerkte jeans en joggers.
De collectie is nu verkrijgbaar via Patta.nl of plan een daggie Amsterdam en bekijk het in de winkel!
Delen met
Ook interessant